Voorbeschouwing: kan PSV op bezoek bij Borussia Dortmund doorstoten in de Champions League?

Foto: Voorbeschouwing: kan PSV op bezoek bij Borussia Dortmund doorstoten in de Champions League?

Het zou mooi zijn als een Nederlandse club weer eens ver kan komen in de Champions League. De blik wordt hiervoor gericht op PSV, dat na een gelijkspel in eigen huis goed voor de dag moet komen op bezoek bij Borussia Dortmund om dit te kunnen bereiken. Het belooft een spannend duel te worden, waar we in deze voorbeschouwing op vooruit blikken met de laatste informatie en tips voor het wedden.

Borussia Dortmund: teaminfo en vorm

De Champions League is voor Borussia Dortmund vooral een manier om nog wat van het seizoen te maken. In een jaar waarin Bayern München het flink laat afweten in de Bundesliga zou Dortmund hier normaliter van hebben willen profiteren, maar dat lukt niet bepaald. Met nog negen wedstrijden te gaan staat BVB op een vierde plek, slechts één puntje voor op RB Leipzig en liefst twintig achter koploper Bayer Leverkusen.

Waar het nationaal dus zelfs knokken is voor een plekje bij de bovenste vier en een bijbehorend ticket voor de Champions League van vorig jaar, kan Dortmund in de editie van dit seizoen doorgaan naar de kwartfinales. Maar dat zal nog een hele uitdaging worden, want van de drie eerdere thuisduels in deze competitie werd er slechts één gewonnen (2-0 tegen Newcastle United), naast twee gelijke spelen: 0-0 tegen AC Milan en 1-1 tegen Paris Saint-Germain.

Na het eerdere 1-1-gelijkspel tegen PSV werd in het eigen Signal Iduna Park flink teleurstellend met 2-3 verloren van 1899 Hoffenheim. In de twee wedstrijden daarna werd enigszins orde op zaken gesteld. Op bezoek bij Union Berlin werd met 0-2 gewonnen, waarna ook bij Werder Bremen drie punten gepakt werden: 1-2. Donyell Malen is enorm belangrijk de laatste weken met drie doelpunten in deze vier duels.

Borussia Dortmund-coach Edin Terzić moet het stellen zonder Nico Schlotterbeck, die een schorsing uitzit. Daarnaast is ook Sébastien Haller niet beschikbaar. Hierdoor mag Niclas Füllkrug in de punt van de aanval starten. Rechts naast hem zal oud-PSV’er Donyell Malen voor gevaar moeten zorgen, terwijl er met Ian Maatsen op linksback nog een Nederlander een grote kans maakt op een plekje in de basisopstelling.

Donyell Malen scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

PSV: teaminfo en vorm

Peter Bosz weet als PSV-coach heus wel hoe het is om te verliezen, want Arsenal (4-0 in de Champions League) en Feyenoord (1-0 in de beker) waren al een keer te sterk voor de Eindhovenaren. Maar in de Eredivisie staat er geen maat op Bosz en zijn mannen. Achter de landstitel lijkt al met potlood de naam van PSV in te vullen zijn, waardoor de focus nu volledig richting de Champions League mag. Succes hier zou een gouden rand toevoegen aan dit jaar.

Maar het is de vraag hoe reëel het is om succes te verwachten in een Europese uitwedstrijd. PSV won in de voorrondes netjes met 1-3 van Sturm Graz, maar bij Rangers werd met 2-2 gelijkgespeeld. De groepsfase van de Champions League leverde de eerdergenoemde 4-0-nederlaag bij Arsenal op, waarna het bij RC Lens een puntendeling werd: 1-1. De laatste uitwedstrijd was een zeer opvallende. Sevilla kwam met 2-0 voor maar pakte een rode kaart en zag PSV nog met 2-3 winnen.

Met de 2-2-puntendeling tegen nummer twee Feyenoord en de 0-1-overwinning op Go Ahead Eagles werden de afgelopen weken twee potentiële bananenschillen ontweken en bleef PSV relatief foutloos in de Eredivisie. Opvallend is wel dat er geen sprake is van een enorm goede defensie de laatste weken. In slechts drie van de laatste twaalf wedstrijden lukte het om de nul te houden. Dit ging ook mis tijdens bijvoorbeeld simpele overwinningen op FC Volendam (1-5) of PEC Zwolle (1-7).

Het is voor PSV vooral te hopen dat Joey Veerman fit genoeg is om te kunnen starten. De middenvelder was geblesseerd, maar zijn terugkeer zou ook kunnen betekenen dat Jerdy Schouten naar de defensie zakt om de regelmatig schutterende André Ramalho te vervangen. Noa Lang is nog geblesseerd, waardoor Hirving Lozano en Johan Bakayoko de vleugels bezetten. De kans is groot dat Malik Tillman de voorkeur krijgt boven Guus Til op de positie achter spits Luuk de Jong.

Beide teams scoren

Vorige ontmoetingen

Drie weken geleden was de heenwedstrijd van deze ontmoeting in het Philips Stadion in Eindhoven. Destijds opende Donyell Malen de score tegen zijn oude club, waarna Luuk de Jong vanaf de penaltystip voor de 1-1 zorgde. Hier bleef het bij. De meest recente onderlinge ontmoeting voor dit seizoen was in 2017, toen Dortmund in eigen huis met 4-1 te sterk was in een vriendschappelijke wedstrijd.

Wedtip Borussia Dortmund PSV

PSV is van deze twee ploegen overduidelijk het beste in vorm, maar dat zal niet het enige zijn dat meetelt op dit niveau. Uitwedstrijden in de Champions League betekenden niet per se een succes dit jaar en Dortmund heeft natuurlijk een selectie die meer dan genoeg talent heeft. Wij tippen dat de Duitsers een ronde verder geraken. Hierop wedden bij Unibet geeft je een quote van 1.67.

Borussia Dortmunt bereikt volgende ronde

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:47
0+
Sturing ontroerd door actie NEC, Vitesse-spelers doen zelf offer
17:32
13+
Ramalho reageert: “Of ik bij PSV blijf na de zomer?”
17:16
17+
Driedubbel goed nieuws uit Ajax-ziekenboeg
17:00
17+
Ajax begint bovenaan, VOLGEVRETEN PSV’ers en 5 over 12 voor Vitesse | Twee Viertje met Aad #81
16:45
59+
‘Denk niet dat PSV open staat voor salonremise’
16:30
126+
Mark van Bommel trekt Antwerp-deur achter zich dicht
16:13
40+
Arsenal brengt slecht nieuws over Miedema
16:07
91+
‘PSV identificeert topkandidaat voor versterking defensie’
15:48
84+
‘Ten Hag kan Man United verruilen voor nieuwe topclub’
15:34
265+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
15:20
85+
Slot geeft update over status met Liverpool
15:00
198+
Feyenoord bevestigt rampscenario Mats Wieffer
14:45
162+
Vitesse bereikt gigantische mijlpaal
14:32
440+
‘Dreun voor Noa Lang’
14:15
91+
Opsteker voor NEC: ‘Ajax en PSV-target snel terug’
14:00
101+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
13:42
4423+
‘Allerslechtste’ Vandaag Inside-gast met grond gelijkgemaakt
13:28
102+
Frenkie de Jong-wens voor Ten Hag: “Nodig voor Ajax-stijl”
13:13
35+
Dit is de beste speler in de Premier League
12:59
218+
Transferdomper voor FC Utrecht
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie