Voorbeschouwing: kan Chelsea verrassen in de derby tegen Tottenham?

Foto: Voorbeschouwing: kan Chelsea verrassen in de derby tegen Tottenham?

In de Premier League worden veel derby’s gespeeld tussen de verschillende teams. Nu staat er een Londense derby tussen Tottenham Hotspur en Chelsea op het programma in de competitie. Chelsea staat slechts tiende in de competitie en kan een overwinning goed gebruiken. Tottenham staat daarentegen knap vierde en zal niets liever willen dan Chelsea nog verder af te laten zakken. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Tottenham Hotspur – Chelsea.

Tottenham Hotspur: teaminfo en vorm

Door de prestaties van Arsenal, Manchester United en Newcastle United is de prestatie van Tottenham een beetje onderbelicht dit seizoen. De club staat toch weer vierde in de Premier League en dat zou later in het seizoen goed zijn voor een Champions League-ticket. Zo ver is het echter nog lang niet. Er moeten namelijk nog veertien wedstrijden worden gespeeld in de competitie. De Spurs presteren nogal wisselvallig dit seizoen. Zo wist de ploeg in de laatste vier wedstrijden te winnen van West Ham (2-0), Manchester City (1-0) en Fulham (1-0), maar verloor de ploeg met 4-1 van Leicester.

De wedstrijd tegen Leicester wordt dan maar genoteerd als een echte off day, maar dat heeft de club dit seizoen al een aantal keer meegemaakt. De nederlagen komen vaak uit het niets nadat de ploeg een uitstekende wedstrijd heeft gespeeld. Net als in de afgelopen seizoenen is Harry Kane de topscorer van Tottenham. De Engelsman heeft al zeventien keer het net gevonden dit seizoen. Rodrigo Bentancur, de nummer twee op de topscorerslijst, heeft slechts vijf keer gescoord. Als Kane zijn dag niet heeft verliest Tottenham vaak.

Son Heung-min was vorig seizoen misschien wel de beste speler van de ploeg, maar dit seizoen komt het er nog niet uit bij de Zuid-Koreaan. Richarlison kwam ook over voor veel geld en hij heeft het ook nog niet laten zien in de Premier League. Arnaut Danjuma stapte in de winterstop over van Villarreal en hij scoorde tijdens zijn debuut in de beker, maar in de Premier League heeft hij nog niet meer dan elf minuten gemaakt.

Harry Kane scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Chelsea: teaminfo en vorm

Chelsea gaf honderden miljoenen uit in de transferperiode, maar de ploeg heeft sinds de sluiting van deze periode nog niet gewonnen. De laatste twee wedstrijden tegen Borussia Dortmund en Southampton werden beide met 1-0 verloren. Tegen Dortmund kan het nog gebeuren aangezien deze ploeg in een geweldige vorm steekt, maar Southampton is de hekkensluiter van de Premier League. Chelsea hoort normaliter van deze teams te winnen. Slechts twee van de laatste dertien competitiewedstrijden werden gewonnen door de Londense ploeg.

Het grootste probleem van Chelsea ligt in de voorhoede. Qua defensieve cijfers kreeg alleen Newcastle minder doelpunten tegen. Aan de defensie ligt het dus niet, er wordt simpelweg te weinig gescoord. In 23 wedstrijden scoorde de ploeg 23 keer. Twaalf andere ploegen in de Premier League scoren vaker dan Chelsea. City heeft bijvoorbeeld al 37 doelpunten meer gemaakt dan Chelsea.

Met Romelu Lukaku en Timo Werner vertrokken bij Chelsea twee topspitsen in de zomer. Als vervanger kwam Raheem Sterling en later nog Mykhayalo Mudryk, Noni Madueke, Pierre-Emerick Aubameyang en João Félix. Dit zijn natuurlijk uitstekende spelers, maar geen van deze spelers maakt elk seizoen twintig doelpunten. Kai Havertz is met vijf doelpunten dan ook de topscorer van de ploeg in de Premier League. Daarna volgt Sterling op vier en Mason Mount met drie treffers.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Eerder dit seizoen eindigde deze derby in een gelijkspel (2-2). De vier edities daarvoor werden allemaal gewonnen door Chelsea. Tottenham won in 2018 voor het laatst in de Premier League van de rivaal. Chelsea is dus in het voordeel als er naar de geschiedenis wordt gekeken, maar Tottenham lijkt nu in het voordeel te zijn qua vorm en prestaties in dit seizoen.

Wedtip Tottenham Hotspur – Chelsea

Volgens de bookmakers zijn de twee ploegen aan elkaar gewaagd. De onderlinge resultaten zijn dus duidelijk in het voordeel van Chelsea, maar daarbij wordt geen rekening gehouden met de prestaties van dit seizoen. Een derby is vaak een wedstrijd op zich, maar Tottenham is duidelijk in betere vorm. Daarom de tip: wedden op ‘Tottenham wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.55 bij bet365.

Tottenham wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie