“Voor mij heeft Xavi Simons al genoeg laten zien”

Foto: “Voor mij heeft Xavi Simons al genoeg laten zien”

Xavi Simons heeft donderdagavond indruk gemaakt op de analisten van ESPN. De middenvelder annex aanvaller van PSV was de grote man in het Europa League-duel met Arsenal (2-0 zege).

Kenneth Perez genoot van het optreden van Simons. “Het is de vraag hoe je je houdt tegen de nummer één uit de Premier League, ook in fysiek opzicht. Dat deed hij echt goed”, stelt de Deen bij ESPN. “In de Nederlandse competitie heeft hij al laten zien dat hij goed is, al is dat een iets ander niveau. Vandaag doet hij het tegen Arsenal, de nummer één van Engeland en in ieder geval een van de beste vijf ploegen daar.”

Perez vervolgt: “Hij is niet de grootste, maar toonde slimmigheidjes en snelheid aan de bal. Je moest echt gas geven om hem in te halen. Hij speelde vandaag in de spits en op rechts. Ik vond hem op rechts echt beter. Voor mij was dit wel een bevestiging.”

Collega-analist Pierre van Hooijdonk geniet dit seizoen eveneens van Simons. “Hij is dit seizoen de belangrijkste speler geweest bij PSV, samen met Gakpo. Hij heeft zich vrij makkelijk staande weten te houden. Er zijn toch meer spelers in de Eredivisie die daar wel de credits voor krijgen? Waarom zou hij zich dan op zo’n jonge leeftijd moeten meten met Arsenal? Voor mij heeft hij al genoeg laten zien.”

Kees Kwakman refereert meteen aan zijn WK-kansen. “Het WK komt er snel aan, dus Van Gaal heeft ook niet veel meetpunten. Dit is er één van.”

Moet hij mee naar het WK?

  • Ja
  • Nee
203+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie