‘Voor Eredivisie-begrippen tactisch heel ver, beste trainer die ik gehad heb’

Foto: ‘Voor Eredivisie-begrippen tactisch heel ver, beste trainer die ik gehad heb’

Onlangs werd hij nog ontslagen als coach van KV Mechelen, maar Azor Matusiwa is nog altijd erg gecharmeerd van Danny Buijs. Afgelopen zomer stapte de middenvelder over van FC Groningen naar Stade Rennes, mede dankzij Buijs hield hij zich gelijk al goed staande in de Ligue 1.

“Voor Eredivisie-begrippen is hij tactisch heel ver, hij is nog steeds de beste trainer die ik gehad heb. De lessen die ik onder hem heb geleerd, hebben ervoor gezorgd dat de stap van de Eredivisie naar de Ligue 1 voor mij relatief klein was”, vertelt Matusiwa aan Voetbal International.

Het was qua persoonlijkheid wel even wennen aan Buijs, erkent Matusiwa. “Hij is heel extravert, ik best introvert. Dat botste in mijn eerste seizoen bij FC Groningen soms behoorlijk en dat zat me ook dwars op het veld. Uiteindelijk zijn we rond de tafel gegaan, om onze persoonlijke verschillen te bespreken en van daaruit is een heel sterke band ontstaan.”

Captain

In Groningen was Matusiwa onder Buijs aanvoerder. “Vanaf dat moment werd ons contact nog intensiever, over wedstrijdplannen en tactische zaken. Vooraf spraken we alles door, tot in de details. Het is bijvoorbeeld geen toeval dat we in 2020 twee keer van Ajax gewonnen hebben. Kwalitatief waren zij gewoon beter, maar ons plan klopte gewoon. Tactisch was het perfect, alles was duidelijk, we wisten precies wat we moesten doen.”

De oud-Ajacied meldt tot slot dat hij veel geleerd heeft van zijn voormalige oefenmeester. “Het herkennen van momenten is ook cruciaal in een wedstrijd, helemaal voor een speler op mijn positie. Door Danny ben ik daar enorm in gegroeid en daar heb ik tot de dag van vandaag profijt van. Bij Reims ben ik tactisch verder dan de meeste andere spelers.”

Ik zie Buijs nog altijd als een uitstekende trainer

  • Eens
  • Oneens
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie