‘Volgend Ajax-trauma aanstaande’

Foto: ‘Volgend Ajax-trauma aanstaande’

Wim Kieft voorziet voorlopig geen wederopstanding bij Ajax. De voetbalanalist heeft niet de indruk dat de trainerswissel(s) het verschil gaat maken in Amsterdam.

Kieft voorziet geen grote verandering

Ajax nam afgelopen maandag afscheid van Maurice Steijn. Hedwiges Maduro is op interim-basis naar voren geschoven. “Een trainerswissel kan een schokeffect teweegbrengen, maar zoals nu bij Ajax zal dat wel meevallen. Ook omdat iedereen weet dat Maduro maar twee wedstrijdjes eindverantwoordelijke is. Na Brighton & Hove Albion en PSV moet hij een stap terug doen en zal John van ’t Schip het seizoen afmaken”, zo concludeert Kieft in De Telegraaf.

Kieft verwacht onder Van ‘t Schip ‘wel een andere dynamiek’ binnen de spelersgroep. “Spelers die bij Steijn buiten de boot vielen, zullen hun kans ruiken en vol gas geven om zich in de kijker te spelen. Aan de andere kant: je kan een nieuwe trainer voor de groep zetten; als het vertrouwen tot het nulpunt is gedaald en de kwaliteit niet voorhanden is, maakt het vaak geen verschil. Daarvan is Ajax zelf het beste voorbeeld. Ga maar na: Van ’t Schip is de vijfde trainer in negen maanden na Alfred Schreuder, John Heitinga, Steijn en Maduro en de club is steeds verder afgezakt.”

Is PSV – Ajax nog een topper?

De oud-speler van beide clubs ziet momenteel een te groot verschil tussen PSV en Ajax. “Inmiddels staat Ajax zeventiende. Dan hoor je vaak dat de onderlinge ontmoetingen tussen de top-3 aparte wedstrijden zijn, waarin van alles mogelijk is. Vergeet dat in dit geval maar. Bij Ajax zijn ze al dolblij als ze niet met grote cijfers verliezen, want zo is de verhouding momenteel. Daarom is deze wedstrijd tussen PSV en Ajax onvergelijkbaar met al die voorgaande andere confrontaties tussen Amsterdam en Eindhoven.”

Kieft wijst op het Europa League-duel met Brighton & Hove Albion (2-0 nederlaag). “Het stond beter, zeggen trainers dan. Maar als je vervolgens de bal hebt, moet je daar wel iets mee doen en dat heb ik helemaal niet gezien bij Ajax. Er is angst om te voetballen.”

Eens met Kieft?

  • Ja
  • Nee
6121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie