‘Vloek van Vlap’ opgeheven: Twente-middenvelder scoort eindelijk weer eens

Foto: ‘Vloek van Vlap’ opgeheven: Twente-middenvelder scoort eindelijk weer eens

De ‘Vloek van Vlap’ is verleden tijd. Tegen SC Cambuur wist Michel Vlap eindelijk zijn eerste Eredivisie-treffer dit seizoen voor Twente te maken. Het zorgde voor veel opluchting bij de middenvelder, terwijl de fans en zijn medespelers het hem enorm gunden.

Eindelijk gaat de bal er eens in voor Vlap

Na het doelpuntloze gelijkspel bij Excelsior introduceerde trainer Ron Jans de term De ‘Vloek van Vlap’, doelend op het feit dat de bal er maar niet in wil als hij van de voet of het hoofd van de Fries komt. Ook tegen de Kralingers mistte Vlap een aantal grote mogelijkheden. De 25-jarige middenvelder, die in het verleden nog zo makkelijk het net net vond, liet weten dat het aan hem vrat.

Opheffen van de vloek

Voor het treffen met Cambuur werd Jans voor de camera’s van ESPN nog gevraagd of die de ideale wedstrijd is om de ‘vloek’ op te heffen. De trainer liet weten dat dat op voorhand niet zo makkelijk te zeggen was.

Na 28 minuten, bij een 1-0 tussenstand, kwam toch de verlossing. Vlap zette zelf de aanval op, kreeg de bal terug van Gijs Smal, en liep door richting de goal van Robbin Ruiter. Met een bekeken bal in de verre hoek maakte hij dan eindelijk zijn eerste competitietreffer dit seizoen. De eerste sinds 22 april 2022. In augustus scoorde Vlap nog wel twee keer in de kwalificatie voor de Conference League.

Wordt het 5-0 voor Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had je hem nog opgesteld?

  • Ja, heeft toch zijn waarde voor de ploeg
  • Nee, zonder goals vlieg je eruit
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie