Vink: “Het is gewoon idioot”

Foto: Vink: “Het is gewoon idioot”

Marciano Vink is helemaal klaar met het wangedrag in de voetbalstadions. Zondagmiddag werd de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax definitief gestaakt na een aantal incidenten in de Euroborg.

ESPN-analist hekelt raddraaiers in Groningen

Vink noemt dit wangedrag ‘verschrikkelijk’ en spreekt van ‘een schande’. “Het is diep triest. Er is bij Groningen al de nodige ellende geweest. Dit was te verwachten, maar je hoopt dat het normaal gaat”, zo laat de voetbalanalist weten aan ESPN. “Er staat in de catacomben politie met wapenstokken klaar… Je bent nu verder van huis, want mogelijk wordt er nu een wedstrijd gespeeld zonder publiek. Je helpt je club hier niet mee.”

“Er zal een boete komen, Ajax moet terugkomen… Ik word er zo moedeloos van. Het is gewoon idioot”, aldus Gudde. “Het is verschrikkelijk, een schande voor FC Groningen, een prachtige club. Oprecht, qua grootte en supporters horen ze in de Eredivisie. Alleen in die hoek (de harde kern, red.) is een groepje dat een andere mening is toegedaan. Ze kunnen hun frustratie niet anders uiten dan door zo bloedirritant te zijn.”

Vink besluit: “Het is sneu, je ziet kinderen huilen. Die zijn waarschijnlijk Ajax-supporter en wonen in deze regio. Die kunnen nu hun helden niet zien. Je ziet ook volwassen mensen vol ongeloof kijken. Wat dat betreft… Bedankt.”

Wint Nederland van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moeten de raddraaiers levenslang verbannen worden?

  • Ja
  • Nee
266+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie