Villareal fileert Makkelie: ‘Het was een strafschop’

Foto: Villareal fileert Makkelie: ‘Het was een strafschop’

Villareal was niet blij met het optreden van de Nederlandse arbiter Danny Makkelie. De Spanjaarden waren vooral boos over het ‘penaltymoment’ met Giovanni Lo Celso en Liverpool-doelman Allison Becker. De middenvelder botste op de keeper, maar zowel Makkelie als de VAR zagen er geen strafschop in.

Villarreal-voorzitter Fernando Roig Negueroles was zijn emoties niet de baas voor de camera’s van Movistar. “Schandalig, de arbiter heeft niet het niveau voor zo’n wedstrijd. Schandalig dat hier geen strafschop voor wordt gegeven. De doelman haalt hem gewoon onderuit, een andere uitleg is er niet.” 

Arbitrage ongeschikt voor het niveau

De voorzitter vond dan ook dat Makkelie de gehele wedstrijd in het voordeel van Liverpool aan het fluiten was. “Vanaf het begin zijn alle twijfelgevallen in het voordeel geweest van Liverpool.”  Roig Negueroles wilde het niet als excuus gebruiken voor de nederlaag, maar noemde de Nederlandse arbitrage wel ongeschikt voor het niveau. “Er waren in de eerste helft drie overtredingen op de rand van het strafschopgebied. Die spelhervattingen zijn erg belangrijk voor ons, maar we kregen geen vrije trap.” De voorzitter liet wel weten trots te zijn op zijn ploeg, maar deelde nogmaals een sneer uit naar Makkelie en zijn team. “De arbitrage was gewoon slecht.”

TIP: Wint Villareal van Sevilla? Pak 2.35 keer je inzet!


Was het optreden van Makkelie goed of slecht?

  • Goed
  • Slecht
418+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie