Viergever-vloek? “Ik maak een team geen kampioen”

Foto: Viergever-vloek? “Ik maak een team geen kampioen”

Nick Viergever is terug in de Eredivisie. Na een jaartje bij Greuther Fürth heeft de verdediger gekozen voor een overstap naar FC Utrecht, waar hij meteen als aanvoerder is gekozen.

“Utrecht kwam met een concreet en goed verhaal”, vertelt de 33-jarige Viergever aan de NOS. “De ambitie van de club sprak me aan. Ik kon ook blijven, had kunnen wachten op een Bundesligaclub, maar het voelde goed. Ook voor mijn gezin was het een makkelijke keuze. We gaan in Rotterdam wonen, in de buurt van mijn familie en vrienden.”

Viergever, die met Greuther Fürth degradeerde uit de Bundesliga, werd met AZ (2010-2014), Ajax (2014-2018) en PSV (2018-2021) nooit kampioen. De centrale verdediger wil niets weten van een vloek. “Het gaat niet om mij. Ik maak een team geen kampioen. Ik betrek het niet op mezelf. Wel heel vervelend. Ik word eraan herinnerd, moet ermee leven. Ik was er een paar keer dichtbij. De pijnlijkste was toen we het met Ajax op de laatste speeldag verspeelden.”

In Utrecht komt Viergever een aantal oude bekenden tegen. Of Kevin Strootman ook een optie is? Viergever denkt van niet: “Contact hebben we niet meer – drukke programma’s allemaal – maar ik hou hem in de gaten. Ik geloof dat hij weer teruggaat naar Italië. Die zit daar al jaren goed in het zuiden. Hij is een halve Italiaan geworden.”

TIP: Wint Utrecht in Waalwijk? Win 2,05 keer je inleg via Unibet!

Gaat FC Utrecht een goed seizoen tegemoet?

  • Ja
  • Nee
159+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie