Verhuurde Ajacied imponeert: ‘Tegenstanders hebben weer respect voor me’

Foto: Verhuurde Ajacied imponeert: ‘Tegenstanders hebben weer respect voor me’

Bij Ajax wilde het, misschien wel mede door zijn gigantische prijskaartje van ruim elf miljoen euro, allemaal nog niet vlotten met Mohamed Daramy. Maar de laatste weken is hij terug in topvorm, op huurbasis bij oude liefde FC Kopenhagen.

Afgelopen woensdagavond scoorde Daramy opnieuw, nu in de 2-0 bekerzege op Vejle. “Dit is een belangrijke overwinning”, zegt de aanvaller op het clubkanaal van de Denen. “Met de wissels kregen we nieuwe energie, zoals dat hoort. Soms maken de wissels het verschil in een wedstrijd en dat was vandaag zeker het geval. Het is belangrijk dat we laten zien dat we er zijn, zodat de rest van het team ook de energie krijgt om de wedstrijd goed af te sluiten.”

Vertrouwen getankt

Dit kalenderjaar was hij al goed voor twee goals in drie wedstrijden. “We zijn nu meer een team, maar persoonlijk is er ook iets veranderd. Toen ik hier kwam, was ik niet in vorm en had ik al bijna een half jaar niet veel gespeeld. Het was een moeilijke start en het duurde langer dan verwacht om in vorm te komen. Nu sta ik er beter voor. Het is geweldig om te schitteren en te laten zien dat ik goed kan voetballen.”

Daramy, die nog tot medio 2026 vastligt bij Ajax, ziet dat tegenstanders zich inmiddels op hem instellen. “Ja, ik zie wel dat ze merken dat ik gevaarlijk kan zijn als ik de bal heb. Dat zag ik vandaag ook. Als team kennen we elkaars kwaliteiten en we weten hoe we een tegenstander pijn kunnen doen. Het is fijn om te merken dat tegenstanders meer respect voor me hebben dan voorheen.”

Daramy gaat nog wel slagen bij Ajax

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
313+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie