Verbeek: “Je ziet bij Feyenoord het omgekeerde”

Foto: Verbeek: “Je ziet bij Feyenoord het omgekeerde”

Doordat AZ eventjes aan kop stond in de Eredivisie begonnen steeds meer mensen te geloven in de Alkmaarse titelkansen, maar na nederlagen tegen achtereenvolgend Apollon Limassol (Conference League), Feyenoord en afgelopen weekend Excelsior is dat wel weer even afgenomen. Zo ook bij oud-trainer Gertjan Verbeek.

“Van Feyenoord kan je verliezen, van Limassol en Excelsior niet. De afgelopen jaren heeft AZ redelijk stabiel gepresteerd. Daarin hadden ze ook wel dipjes, die kwamen ze te boven en dat gebeurt nu ook wel. Vergeet niet dat AZ onlangs, ondanks een volle ziekenboeg, geweldig presteerde en zelfs nog van Ajax won. Nu komen er jongens terug. Bazoer speelt niet altijd, Sugawara is geen basisspeler en Karlsson speelde nu op rechts. Dat de selectie breder wordt, hoeft geen pluspunt te zijn. Ik denk dat er nu ook fricties zijn”, zegt Verbeek in het Algemeen Dagblad vandaag.

Over de huidige coach, Pascal Jansen, is de Deventenaar positief gestemd. “Hij heeft Arne Slot goed opgevolgd en is een ambassadeur voor de club geworden. Hij laat AZ heel leuk voetballen en heeft ervoor gekozen om veel jeugd in te passen. Dat was eerst nog het commentaar en misschien gebeurde dat nu noodgedwongen. Wat mij in AZ aanspreekt is dat ze zo veel mogelijk spelers opleiden. Je ziet bij Feyenoord het omgekeerde. Vroeger deden ze het noodgedwongen met eigen jeugd en nu ze wat geld hebben, kopen ze spelers. Dan hoor je niet voor niks onvrede bij de jeugdopleiding. Dat heeft AZ voor.”

Minder druk

Tot slot legt Verbeek uit dat de druk in Alkmaar niet te vergelijken is met die in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. “Als je bij Ajax en PSV gaat voetballen, weet je dat je om het kampioenschap moet meedoen. AZ is de grote uitdager van de top-3. Ze zien zichzelf ook graag zo. Ze spreken zelf vaak van een top 4, maar daar wil men nog niet echt aan. Het achterland is ook anders. Ajax en Feyenoord vullen moeiteloos een stadion met 50.000 man, bij AZ krijgen ze het stadion van 18.000 supporters niet eens gevuld. Het leeft in de provincie, maar meer niet. Het is in Alkmaar niet moeten, maar willen. Dat is niet goed of fout, maar anders. Als ze vaker gaan meedoen, kan dat veranderen.”

Zie jij AZ nog als titelkandidaat?

  • Ja
  • Nee
215+ Votes

AZ Alkmaar
FC Volendam
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 30 oktober 2022 16:40.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie