Van Praag laat zich uit over posities Heitinga en Van der Sar

Foto: Van Praag laat zich uit over posities Heitinga en Van der Sar

Als aan het Michael van Praag ligt blijft John Heitinga ook komend seizoen hoofdtrainer van Ajax. De oefenmeester heeft sinds zijn aantreden nog alles gewonnen in de Eredivisie, waardoor Ajax nog altijd in de race is voor het kampioenschap. Ook maken de Amsterdammers nog kans op bekerwinst.

Langer Ajax-verblijf Heitinga

In gesprek met De Telegraaf is Van Praag duidelijk over de positie van Heitinga. “Van mij mag hij blijven. Louis van Gaal kwam in mijn tijd niet helemaal uit eigen boezem, maar toch weer wel. Ajax heeft altijd geprobeerd om mensen uit eigen geledingen op de stoel van hoofdtrainer te krijgen. Later is dat ook succesvol gebeurd met Frank de Boer. Dus ik vind: geef die man een kans!”

Van Praag is daarnaast zeer te spreken over de aanstelling van Pierre Eringa als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. “Je hebt de rvc, waar over het algemeen wel rustig wordt vergaderd, maar de leden roeren zich. En de directie staat altijd middenin de storm, omdat iedereen altijd een mening over de club heeft. Maar wespennest gaat me te ver. Ajax is dat alleen maar als er een slappe leiding is en in mijn optiek heeft de club nu juist een sterke leiding.”

Sterke Van der Sar

Daarbij roemt de erevoorzitter ook de rol van algemeen directeur Edwin van der Sar, die volgens hem onterecht aan de schandpaal wordt genageld. “Dat doen ze alleen op basis van de manier waarop hij interviews geeft. Het is oneerlijk, want ik hoor van andere clubs dat hij nationaal uitstekend opkomt voor de belangen van Ajax. En in Europa loopt iedereen met hem weg, omdat hij zo daadkrachtig is.”

Dat het dit seizoen allemaal wat minder loopt bij Ajax vindt Van Praag wel logisch, die dat niet aan de Ajax-leiding wil wijten. “Dat er afgelopen zomer tien spelers zijn vertrokken, heeft niets met de kwaliteit van de leiding te maken. Jari Litmanen heeft in onze tijd het eerste jaar alleen maar in het tweede gespeeld, omdat hij niet kon wennen aan het Ajax-systeem. En als je nu zo veel nieuwelingen tegelijk hebt, is het volstrekt logisch dat het sportief even iets minder gaat.

Moet Ajax het contract met Heitinga verlengen?

  • Ja
  • Nee
307+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie