Van Nistelrooy vereerd met bezoek Ferguson: ‘Enorm voorbeeld voor mij’

Foto: Van Nistelrooy vereerd met bezoek Ferguson: ‘Enorm voorbeeld voor mij’

Ruud van Nistelrooy rekent zich nog niet rijk na het 2-2 gelijkspel van PSV bij Rangers FC, maar zal ongetwijfeld voldoende perspectief zien voor de return volgende week in Eindhoven. Een beter resultaat dan in 1999, toen hij met PSV hard onderuit ging op Ibrox (4-1).

Van Nistelrooy blikte nog even terug naar die wedstrijd. “In 1999 hadden we het heel moeilijk. Toen was de ondersteuning van het publiek de hele wedstrijd zo sterk, als het ditmaal in de eerste helft was. Een paar jaar later kwam ik als speler van United terug en wonnen we en nu dan een gelijkspel. Zo heb ik hier nu alle mogelijke resultaten gehad”, zo citeert De Telegraaf de oefenmeester.

Sir Alex Ferguson

Van Nistelrooy was vereerd met de aanwezigheid van zijn voormalig trainer Sir Alex Ferguson, die na afloop van het duel ook nog een praatje kwam maken. “Sir Alex Ferguson kwam even naar beneden om mij en Gio gedag te zeggen. Hij vond het een mooie wedstrijd, een gevecht tussen twee voetballende teams, die vol op de aanval spelen. Hij vond het mooi om mij langs de lijn als coach te zien op Ibrox. Ik was heel trots dat hij erbij was. Het gaat gelukkig goed met hem en zijn familie. Fijn om hem weer te zien.”

De oefenmeester sprak dan ook lovend over zijn voormalige leermeester. “Als speler heb ik ongelofelijk veel van hem geleerd. Als je zelf gaat werken als trainer, kijk je ook terug naar hoe de trainers die je zelf hebt gehad als speler dingen deden. Hij is een enorm voorbeeld voor mij.”

TIP: PSV opnieuw bekerwinnaar? Win vier keer je inleg via Unibet!

Is Sir Alex Ferguson de beste trainer ooit?

  • Ja
  • Nee
206+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie