Van Nistelrooy ontplofte na wanprestatie PSV: ‘Dan moet het maar knallen’

Foto: Van Nistelrooy ontplofte na wanprestatie PSV: ‘Dan moet het maar knallen’

Ruud van Nistelrooy is er klaar voor om met PSV om de landstitel te gaan strijden in de tweede seizoenshelft van de Eredivisie. De oefenmeester zag dat bij de Eindhovenaren het kwartje viel na de ontluisterende 3-0 nederlaag op bezoek bij SC Cambuur.

In gesprek met Voetbal International geeft Van Nistelrooy aan dat hij die nederlaag wel heeft aangegrepen. “We gingen toen door de ondergrens. Dat was onacceptabel. Ik heb me geuit. Dat was één van de momenten dat ik het pittigst heb gereageerd. Twente in de rust en een dag na het duel met Cambuur. Ik heb duidelijk gemaakt hoe ik het zag en wat ik van ze verwacht.”

Van Nistelrooy pakt verantwoordelijkheid

Volgens Van Nistelrooy zijn dat ook de moment die je moet aangrijpen als je nieuw bent als trainer. “Als je als trainer er op zo’n moment niet inspringt met je hele ziel en zaligheid dan kabbelt het beetje door. Ik ben een persoon die wel zijn verantwoordelijkheid neemt op dat moment omdat ik geloof dat het de spelers, de resultaten en de club verder brengt. Dan moet het maar knallen. En als je het uiteindelijk ten goede weet te draaien, wat ook gebeurd is, dan heeft het drie punten gekost, maar ook heel veel opgeleverd.”

De oefenmeester zag dat het allemaal goed uitpakte. “Het team heeft het namelijk heel goed opgepikt en dat moment aangegrepen om zelf ook de koppen bij elkaar te steken. Daaruit kwam: we kunnen winnen, we kunnen verliezen, maar op deze manier kan het nooit meer. Dat is gewoon klaar. Dan ben je samen op pad.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 7 februari 2023 13:34.

Denk jij dat PSV kampioen wordt?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, Ajax wordt kampioen
  • Nee, Feyenoord wordt kampioen
996+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie