Van moord tot ‘wie niet springt is een Jood’ op de Coolsingel: “Niet slim”

Soccernews

Ulrich van Gobbel vertelt in zijn nieuwe biografie [i]Uli, Uli[/i] openhartig over zijn tumultueuze leven. De huidig jeugdtrainer van Feyenoord, tussen 1989 – 1995 en 1998 – 2002 actief als speler in De Kuip, spreekt onder meer over zijn vader, die een moord pleegde en zichzelf vervolgens van het leven beroofde.

“Ik heb het nooit eerder gedurfd om erover te praten”, zegt de oud-verdediger. “Het heeft dertig jaar geduurd voor ik er klaar voor was. Weinig mensen kennen het verhaal. Ook goede vrienden weten hier niets van. Het heeft de grootste impact op mijn leven gehad. Maar mijn vader heeft in Rotterdam een vrouw vermoord en vrijwel direct daarna zelfmoord gepleegd.”

Van Gobbel was destijds pas 15 jaar oud; inmiddels is hij 45. Zijn vader heeft hem nooit gezien als profvoetballer. ‘Het heeft een zeer diepe impact op mijn verdere leven gehad”, citeert het [i]Algemeen Dagblad[/i]. “Voor de familie van die vrouw vind ik het heel triest dat dit is gebeurd.” In het boek vertelt Van Gobbel ook over zijn relatie met Leo Beenhakker bij Feyenoord.

Onder de trainer pakte de achtvoudig international in 1999 zijn tweede titel met Feyenoord. Na de kampioenswedstrijd kwam hij dat seizoen niet meer in actie. “Beenhakker zei tegen me dat het beter was om rust te nemen. Maar het had ook te maken met mijn gedrag op het bordes. Tijdens de huldiging op de Coolsingel had ik namelijk voor al die duizenden fans gezongen: ‘Wie niet springt, die is een Jood.’ Niet slim en niet sympathiek, eerder een beetje dom. Ik had het gewoon niet moeten doen.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie