Van Hanegem smeekt Legioen: “Alsjeblieft”

Foto: Van Hanegem smeekt Legioen: “Alsjeblieft”

Willem van Hanegem heeft de Feyenoord-aanhang opgeroepen om fatsoenlijk gedrag te vertonen gedurende de thuiswedstrijd tegen Ajax. Ondanks de terugkeer van Steven Berghuis hoopt hij op een mooie voetbalmiddag.

De rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord is al decennialang gigantisch, maar sinds de zomer van 2021 is er een nieuw laagje ontstaan. Uitgerekend aanvoerder Steven Berghuis maakte de overstap van Rotterdam naar Amsterdam. In zijn eerste jaar had de middenvelder annex aanvaller de relatieve mazzel dat de Klassieker in De Kuip voor lege tribunes werd afgewerkt vanwege de toenmalige coronamaatregelen.

Komende zondag zal De Kuip helemaal gevuld zijn. “Hij speelt voor het eerst in een volle Kuip tegen Feyenoord. Laat iedereen alsjeblieft normaal doen”, schrijft Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. “Voor beide partijen was dit toch de ideale oplossing? Berghuis wilde naar Ajax en Feyenoord is er sindsdien bepaald niet op achteruit gegaan. Als je bovenaan staat, moet je daar als supporter ook niet mee bezig zijn.”

Feyenoord heeft ‘heel goede kans’

Van Hanegem acht Feyenoord in staat om te winnen van Ajax. “Natuurlijk maken ze zondag tegen Ajax een heel goede kans. Want die bouwen momenteel niet alleen zwak op, ik denk dat Feyenoord ook de slag op het middenveld kan winnen”, aldus De Kromme, die Ajax ziet worstelen. “Ajax was altijd de club die ploegen kapot kon spelen door van achteruit te voetballen. Met Sánchez, Bassey en Rensch kan dat niet.”

Scoort Berghuis tégen Feyenoord in De Kuip?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat deze Klassieker goed verlopen?

  • Ja, daar heb ik vertrouwen in
  • Nee, ik vrees voor chaos
417+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie