Van Hanegem: “Schreuder verkondigde onzin”

Foto: Van Hanegem: “Schreuder verkondigde onzin”

Willem van Hanegem is kritisch op Ajax en diens trainer Alfred Schreuder. Het voetbalicoon is van mening dat laatstgenoemde ‘onzin’ uitkraamde na het duel met Go Ahead Eagles (1-1).

“Natuurlijk gaat Alfred Schreuder op de vraag of hij nerveus is voor de wedstrijd tegen Napoli, niet volmondig ‘ja’ zeggen”, schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. “Zou wat zijn, zeg, de trainer van Ajax die in aanloop naar een belangrijke wedstrijd zelf aangeeft dat het tegen die Italianen wel eens mis kan gaan. Dat doe je niet.”

Daar voegt Van Hanegem meteen aan toe: “Maar Schreuder verkondigde wel onzin door te stellen dat hij tegen Go Ahead Eagles rustig op de 2-0 zat te wachten en zeker niet op de 1-1 van Eagles. Dat was wat geweest, als Eagles kans op kans had gekregen in Amsterdam. En die Amsterdamse kansen op 2-0, ik heb ze nauwelijks gezien.”

Schreuder besloot tegen Go Ahead meerdere Ajacieden te sparen. Van Hanegem: “Dat rouleren, waar ik iedereen weer over hoor en waar Ajax aan doet, dat maakt je minder. Zie PSV onder Roger Schmidt vorig seizoen. In de Eredivisie is het onzin en het is pas oktober. Ze maken zichzelf allemaal iets wijs, nu dus ook in Amsterdam. Driemaal per week spelen is geen probleem, echt niet. Napoli-thuis, met die rasvoetballer Kvaratskhelia aan de linkerkant, kan best eens de volgende teleurstelling worden voor Ajax.”

TIP: Eindigt Ajax-Napoli in 2-1? Win 8,50 keer je inleg via Unibet!

Eens?

  • Ja
  • Nee
203+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie