Van Hanegem kraakt Oranje-staflid: ‘Interessantdoenerij’

Foto: Van Hanegem kraakt Oranje-staflid: ‘Interessantdoenerij’

Willem van Hanegem heeft zich in de afgelopen week groen en geel geërgerd aan de keeperskwestie bij het Nederlands elftal. De Kromme stoorde zich vooral aan het feit hoe bondscoach Louis van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek met de Oranje-keepers omgaan. 

Van Hanegem schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat hij hoopt dat het gezanik rond de keepers van Oranje een keer voorbij is. “Op maandag hoorde ik Louis van Gaal vertellen dat zijn keeperstrainer Frans Hoek wel vijftien keepers volgt. Vijftien keepers! Of goalplayers, want Frans wil af van het woord keepers. Dat ze in Zeist net doen alsof ze als raketgeleerden naar keepers moeten kijken, dat vind ik tenenkrommend.”

Frans Hoek

De oud-international stoort zich dan ook met name aan het gedrag van Hoek. “Keepers trainen bij hun club en Hoek heeft ze bij Oranje een paar dagen te leen. Als ik het goed begrijp leren ze in Zeist pas écht keepen. Zes keepers waren er afgelopen week uitgenodigd. Daar zat ook Mark Flekken bij, de vorige enorme uitvinding van Hoek en Van Gaal die bij nader inzien toch beter kon voetballen dan keepen. Tim Krul was er niet bij en die kan bij mij nooit meer kapot omdat hij zei: zoek het lekker uit daar. Geselecteerd voor een test maar niet voor de selectie, totale waanzin.”

Ook vindt Van Hanegem het gedrag van Van Gaal en Hoek storend bij de wedstrijden van Oranje. “Let ook eens op als Van Gaal een speler naar de kant haalt bij een interland. De bondscoach staat die speler dan met uitgestoken hand op te wachten, maar nog geen halve meter verder staat Hoek ook al ongeduldig klaar voor de handdruk. Als een speler moet invallen, schotelt Hoek hem eerst nog vijftien menukaarten met uitleg voor waar hij moet staan bij corners. Geloof me, het is allemaal maar interessantdoenerij.”

TIP: Pak 15x je inleg bij een wereldtitel voor Oranje!

Is de kritiek van Van Hanegem terecht?

  • Ja, hij heeft een punt
  • Nee, ze moeten bij Oranje zelf kijken wat het beste is
744+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie