Van Halst officieel benoemd tot voetbalcommissaris RvC Ajax

Foto: Van Halst officieel benoemd tot voetbalcommissaris RvC Ajax

Jan van Halst is officieel toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Ajax, zo meldt de Amsterdamse club. De benoeming was al een aantal weken bekend, maar moest vrijdagmiddag nog bekrachtigd worden.

Band met Ajax

Van Halst is geen onbekende bij Ajax, want tussen 1999 en 2022 stond hij als speler al eens onder contract in de Johan Cruijff ArenA. Hij begon ooit zijn loopbaan bij FC Utrecht en speelde vervolgens nog voor FC Wageningen, FC Twente en Vitesse, waar hij in de zomer van 2003 zijn carrière beëindigde.

Sindsdien bekleedde hij directiefuncties bij FC Twente en FC Utrecht én was hij analist op verschillende sportzender. Dit jaar besloten de Amsterdammers om contact met hem op te nemen in de zoektocht naar een opvolger voor Danny Blind, die eind vorig jaar officieel vertrok als voetbalman in de RvC.

Benoeming Van Halst

Waar het verschillende mensen zag afhaken, bleek Van Halst wel oren te hebben naar de functie. Beide partijen gingen met elkaar in gesprek en kwamen tot een overeenstemming, die hem tot november 2026 in Amsterdam houdt. Vrijdag vond zijn officiële benoeming plaats, waardoor hij per direct aan de slag kan.

Ook werd bekend dat de RvC-leden voortaan betaald krijgen voor hun functie, terwijl dit vroeger nog een erebaan was. Het leverde eerder al veel interne discussies op, waarbij de Bestuursraad zelfs opstapte. Het mocht echter niet baten, waardoor Van Halst jaarlijks 45.000 euro bruto mag bijschrijven. Bij voorzitter Pier Eringa is dat 35.000 euro bruto en bij de overige leden 25.000 euro bruto.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 mei 2023 14:47.

Gaat Van Halst bij Ajax slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie