Van Gaal vertelt buitenlandse pers over WK-kansen Oranje: “We can come an end”

Foto: Van Gaal vertelt buitenlandse pers over WK-kansen Oranje: “We can come an end”

Bondscoach Louis van Gaal hield woensdag zijn eerste persconferentie in Qatar. Daar stond Van Gaal zowel de nationale, alsmede de internationale pers te woord. Waar Van Gaal eerder tegenover de Nederlandse pers als zijn ambities uitsprak om wereldkampioen te worden, daar deed hij dat ook weer op geheel eigenzinnige wijze tegenover de buitenlandse pers.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Van Gaal gelooft in Oranje

Daarbij noemde Van Gaal een belangrijke factor waarom hij denkt dat Oranje wereldkampioen kan worden. “We hebben niet de beste spelers op aarde. Maar ik geloof in ons team en de juiste tactiek. En ik heb spelers die de tactiek van de bondscoach uitstekend kunnen uitvoeren.”

Van Gaal denkt met Nederland ver te kunnen komen, maar weet dat er ook een stukje geluk bij komt kijken. “Ik wil dat mijn spelers ’imagineren’, daarom spreek ik over wereldkampioen worden. Als je je dat kunt inbeelden, dan kun je het ook op het veld bereiken.”

De bondscoach, die op het WK van 2014 in Brazilië brons wist te halen met Oranje, liet met een voor hem typische Engelse uitspraak weten dat hij kansen ziet voor zijn ploeg. “Als alles meezit: we can come and end. We need also luck.”

Wint Nederland met 1-3 van Senegal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Geloof jij in een wereldtitel voor Oranje?

  • Ja, absoluut
  • Nee, we hebben geen schijn van kans
204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie