Van Gaal oogst lof: ‘Werkt op een manier die ik nooit meer heb gezien’

Foto: Van Gaal oogst lof: ‘Werkt op een manier die ik nooit meer heb gezien’

Bruno Martins Indi heeft er veel vertrouwen in dat bondscoach Louis van Gaal Nederland naar de wereldtitel kan leiden. De AZ-verdediger weet uit eigen ervaring dat Van Gaal in staat is om een hecht collectief te smeden. Volgens Martins Indi was het dan ook aan Van Gaal te danken dat Nederland derde werd op het WK van 2014 in Brazilië.

Martins Indi moet door een blessure helaas het WK aan zich voorbij laten gaan. Tegenover het Algemeen Dagblad stelt de verdediger dat de hand van Van Gaal terug te zien is bij Oranje. “Toen ik er afgelopen zomer twee keer bij was in de interlands tegen Wales heb ik kunnen zien dat dit Oranje een hechte groep is. Dat viel me wel op en dat komt ongetwijfeld door de bondscoach.”

Kwaliteit Van Gaal

Volgens de AZ-verdediger is het een kwaliteit van Van Gaal om de druk weg te houden bij de spelersgroep. “Daar is Van Gaal goed in. Én motiveren. Ten overstaan van de hele groep, maar ook in persoonlijke gesprekken. Dan belichtte hij al jouw positieve punten. Een tegenstander als Spanje maakte hij juist weer kleiner.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel! 

Daarmee wijst Martins Indi op de 5-1 overwinning tegen Spanje op het WK van 2014. “Zij speelden met Iniesta, Xavi en Ramos en waren wereldkampioen, maar Van Gaal wist precies waar wij ze pijn konden doen. En dat kwam dan ook uit. Een periode in de wedstrijd doorkomen en daarna sloegen we toe. Tactisch laat hij het elftal optimaal renderen.”

Volgens de centrumverdediger is Van Gaal een trainer van de buitencategorie. “De bondscoach is een heel goede trainer en een unieke persoonlijkheid en hij werkt op een manier die ik nooit meer heb gezien daarna.” Dat Van Gaal na het WK in Qatar stopt kan volgens Martins Indi alleen maar in het voordeel van Oranje werken. “Hij wil en denkt écht wereldkampioen te kunnen worden. Dat is echt zijn persoonlijke doel.”

Denk jij dat Van Gaal Nederland wereldkampioen maakt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat lukt ook Van Gaal niet
178+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie