Van Gaal: “Heeft hij bij PSV dan geen spanning?”

Foto: Van Gaal: “Heeft hij bij PSV dan geen spanning?”

Bij rust stond het Nederlands elftal al met 2-0 voor tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het wereldkampioenschap. Maar toch besloot bondscoach Louis van Gaal om maar liefst twee wissels door te voeren: hij bracht Teun Koopmeiners en Steven Bergwijn voor Marten de Roon en Davy Klaassen. Maar wáárom?

Voor de camera van de NOS verklaart Van Gaal: “We kunnen nog véél beter. We hebben veel balverlies geleden in de eerste helft, onnodig balverlies. Dan hoop je op beter met twee andere spelers. Het ging ook beter, maar het moet nog veel beter.”

Aan het einde van het duel besloot hij ook een aantal spelers (Memphis Depay en Cody Gakpo) te sparen: “Als je drie goals hebt gemaakt, kan dat.” De bondscoach liet Xavi Simons nu wél debuteren, maar vond hij dat niet riskant? “Volgens mij kwam hij erin toen wij de 3-1 maakten. Heeft hij bij PSV dan geen spanning? Dit was een ander soort moment (dan in de laatste groepswedstrijd tegen Qatar, red.), maar het is niet zo dat die druk er toen niet zou zijn geweest op hem. Ik wilde Memphis ook gewoon sparen, dat hij niet tot het einde van zijn krachten ging.”

Dikke zoen voor Dumfries

Op de persconferentie na afloop van Oranje-VS bedankt Van Gaal Man of the Match Denzel Dumfries met een pakkerd: “Ik heb hem gisteren of eergisteren een heel dikke zoen gegeven. En ik ga er nog één geven, zodat iedereen het ziet.” In de studio van de NOS reageert Guus Hiddink door het moment ‘heel lief’ en ‘heel vermakelijk’ te noemen. Rafael van der Vaart haakt in: “Dan scoor ik liever niet, hoor. Nee, het is wel leuk.”

Sevilla
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 februari 2023 13:32.

Riskant?

  • Ja, best wel
  • Nee joh…
370+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie