‘Van Gaal gooit naam Oranje te grabbel’

Foto: ‘Van Gaal gooit naam Oranje te grabbel’

Het Nederlands elftal heeft nog geen indruk gemaakt op het wereldkampioenschap in Qatar. Oranje won weliswaar van Senegal en Qatar (twee keer 2-0) en hield de schade beperkt tegen Ecuador (1-1), maar het spel van de mannen van bondscoach Louis van Gaal trok bij tijd en wijle op helemaal niets. Volgens Aad de Mos wordt ‘onze’ goede naam zelfs te grabbel gegooid.

In de zesde aflevering van de SoccerNews.nl-videoserie WK Qaadtar trekt de oud-trainer van Ajax en PSV ten strijde: “Tot op dit moment lijkt het nergens op. Het is geen goed voetbal. Wat we opgebouwd hebben, hè, onze mooie naam, met aanvallend voetbal en creativiteit… Dat is gewoon weggenomen uit dit elftal. Zeker door dat systeem (5-3-2, red.). Want hij praat ook over ‘systeem tegen systeem’. Nou, het zijn nog altijd de spelers die het systeem bepalen. En dat wordt de spelers ontnomen…”

Van Gaal roept constant dat hij ‘niet te veel creatieve spelers in zijn elftal wil hebben’: “Hij heeft zich aangepast aan de zwakkere landen. Hij gaat er waarschijnlijk van uit dat we geen topland zijn en dat hij tegen de grote landen succes kan halen met dat negatieve 5-3-2-systeem. En dat moeten we nu afwachten. In de achtste finale tegen de Verenigde Staten wordt dat al een klus. Daarna, mogelijk tegen Argentinië, gaan we kijken wat de beste oplossing is.”

Aad de Mos: ‘We zijn onze stijl verloren’

“Als je kijkt naar de landen die goed voetbal spelen”, voegt De Mos daaraan toe, “dan zie je dat Frankrijk met buitenspelers speelt, ons handelsmerk, met Dembélé en Mbappé aan de buitenkant. Brazilië met een valse spits, Richarlison, maar toch ook met Rodrygo, Antony en Vinícius. Spanje, niet te vergeten, speelt ook op die manier. Wij hebben ons aangepast als zijnde een zwak land. Dat uitgaat van de nul en een beetje countervoetbal speelt. Dat is niet onze stijl!”

WK Qaadtar

In de wekelijks terugkerende videoserie WK Qaadtar werpen voetbalkenner pur sang Aad de Mos en SoccerNews.nl-hoofdredacteur Maikel de Lange een blik op het allerlaatste nieuws rond het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar. Elke week wordt er een ander onderwerp besproken, allereerst is het natuurlijk vooruitblikken op het aanstaande ‘wintertoernooi’, maar daarna worden de wedstrijden besproken! Heb je de vorige afleveringen van WK Qaadtar nog niet gezien? Check die dan hier!

Zijn we onze stijl kwijt?

  • Ja
  • Nee
721+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
129+
Derksen pleit voor Ajax-kandidaat: ‘Liever hij dan zo’n dure buitenlander’
23:20
71+
‘Ik denk dat er zeker topclubs zijn die Giménez nog willen hebben’
22:52
69+
Maatsen met Dortmund naar eerste Champions League-finale sinds 2013
22:35
193+
PSV spreekt opmerkelijke Noa Lang-statements tegen
22:15
28+
Opsteker voor De Ligt in aanloop naar Real Madrid-uit
21:45
129+
Doorbraak in Vitesse-soap, KNVB neemt Parrey-besluit
21:30
311+
Noa Lang doet boekje open over afwezigheid bij PSV
21:15
89+
Voormalig Oranje-international (36) stopt na dit seizoen met voetballen
20:46
33+
FC Twente verlengt definitief met Joseph Oosting
20:27
18+
Paris Saint-Germain start met twee wijzigingen aan allesbepalende halve finale tegen Dortmund
20:15
230+
‘Bayern neemt groot Ten Hag-besluit’
19:58
572+
VI komt met update over Schreuder en Feyenoord
19:35
555+
‘Details over Madrid-transfer Mbappé bekend’
19:15
227+
‘Vitesse valt mogelijk in Midden-Oosterse handen’
18:50
275+
Ajax troeft Duitse clubs af en haalt talentvolle keeper naar Amsterdam
18:30
50+
Op deze opmerkelijke plek vierde Löw de wereldtitel
18:10
175+
Benefietwedstrijd in teken van Vitesse-crowdfunding
17:50
29+
Thiago Silva (39) nog altijd niet versleten en keert terug naar jeugdliefde
17:30
178+
‘Antwerp zet NEC een hak’
17:10
119+
Ook kritiek op Ten Hag vanuit Nederlandse hoek: “Het klopt van geen kant”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie