Van der Vaart tipt Ajax Eredivisie-revelatie: ‘Meteen halen, Ihattaren-gevoel’

Foto: Van der Vaart tipt Ajax Eredivisie-revelatie: ‘Meteen halen, Ihattaren-gevoel’

Als het aan Rafael van der Vaart ligt gaat Ajax een poging wagen voor het binnenhalen van Alen Halilovic, de absolute revelatie van Fortuna Sittard dit seizoen. De oud-international is erg close met de aanvallende middenvelder van de Limburgers.

‘Als ik het voor het zeggen had bij Ajax, zou ik Halilovic meteen halen’

Afgelopen zomer probeerde Van der Vaart de oud-speler van onder meer AC Milan en sc Heerenveen (huur) bij veel clubs onder te brengen. “Ja, dat klopt. Bij veel clubs, behalve bij Fortuna, haha. Het is echt waar: Halilovic belde me zelf een keer op, want ik heb zijn broer getraind bij Esbjerg. Halilovic belde me op, zei dat hij terug wilde naar Nederland en vroeg of ik hem een beetje kon helpen. Ik heb iedereen gebeld: Volendam, Vitesse…”

Ook bij Ajax, vraagt presentator Sjoerd van Ramshorst. “Nou, als ik het voor het zeggen had bij Ajax, zou ik hem meteen halen. Dat meen ik oprecht. Hij moet wel nog wat fitter worden, dat snap ik. Ik probeerde hem aan een stage te helpen. Ik heb zelfs Pierre (NAC, red.) gebeld, die zei: ‘Laat maar komen.’”

‘Ihattaren-gevoel’

Halilovic wilde zelf echter niet naar de KKD. “Verder zei iedereen ‘nee’. Excelsior heette hem wel welkom en liet hem twee dagen meetrainen. Dat ging top, Excelsior wilde hem hebben, maar toen kwam Fortuna via een andere weg en is hij daarheen gegaan. Ik ben heel blij voor hem. Je hebt bij hem een beetje het Ihattaren-gevoel: als je hem weet te raken… Het is een geweldige gozer.”

Ajax moet hem halen

  • Eens
  • Oneens
292+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie