‘Van der Sar-opvolger dient zich aan bij Oranje’

Foto: ‘Van der Sar-opvolger dient zich aan bij Oranje’

Keeper Bart Verbruggen maakt momenteel grote indruk onder de lat bij RSC Anderlecht. De pas twintigjarige doelman wordt zelfs al gelinkt aan het Nederlands elftal. Een aantal voetbalkenners zien in Verbruggen zelfs de nieuwe Edwin van der Sar en verwachten dat de doelman binnenkort zomaar eens opgeroepen kan worden voor het Nederlands elftal.

Arno van Zwam herinnert Verbruggen nog van zijn keepersacademie, die hem op jonge leeftijd al onder zijn hoede had. “Het kleine mannetje van toen is een heel grote jongen geworden. Zijn lengte stoort hem niet in de fijne motoriek. Bart beweegt goed, is allround. Hij is links- en rechtsbenig, maakt goed gebruik van zijn postuur. Vrij snel nadat hij bij NAC in de jeugdopleiding werd opgenomen, vertrok ik naar ADO Den Haag. Maar ik ben hem altijd blijven volgen”, zegt de oud-doelman van NAC in gesprek met Voetbal International.

Hoewel Verbruggen al op jonge leeftijd naar Anderlecht vertrok denkt Van Zwam dat de doelman wel goed op zijn plek is bij de Belgische club. “De club heeft veel vertrouwen in hem. Kompany stelde hem al snel op, dat vond ik nogal wat. En de huidige trainer geeft Bart de voorkeur boven Van Crombrugge, waar Ajax en PSV nog niet zo lang geleden achteraan zaten. Dat is allemaal niet voor niets. Bart is nog zo jong, er kunnen nog genoeg beren op de weg komen. Maar als hij zich zo blijft ontwikkelen, gaat hij een heel mooie toekomst tegemoet.”

Interessante optie voor Oranje

Het zou Van Zwam dan ook niet verbazen als hij binnenkort wordt opgeroepen voor Oranje. “Het is goed dat Patrick Lodewijks hem in de gaten houdt. Lodewijks had eerder Mark Flekken al gauw in het vizier, weet ik, lang voor Frans Hoek. Ook Bart kan een heel interessante optie worden.”

Ook Aad de Mos zegt in gesprek met Voetbal International in Verbruggen een Oranje-international te zien. “Potentiële jongen voor het Nederlands elftal. Toen hij naar Anderlecht ging, dacht ik: wat gaat-ie daar zoeken? Nu heeft hij een één-tweetje gemaakt met de omstandigheden. Zegt wel wat hoor, als je je als keeper bij dit Anderlecht staande kunt houden.”

Volgens De Mos is Verbruggen dan ook een doelman om in de gaten te houden. “Heeft veel eigenschappen die een goede keeper moet hebben. Grote kerel, uitstraling. Er stáát iemand in die goal, dat zie ik graag. Je hebt van die keepers tegen wie het makkelijk scoren is. Staat niks. Maar dit is er eentje bij wie het doel altijd kleiner lijkt. Hij doet me denken aan Edwin van der Sar.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 26 februari 2023 18:30.

Moet Koeman Verbruggen al oproepen voor Oranje?

  • Ja, moet hem een kans geven
  • Nee, moet zich eerst over een langere periode bewijzen
669+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie