Van der Sar gesteund: “Gebrek aan duidelijkheid deed zich voelen”

Foto: Van der Sar gesteund: “Gebrek aan duidelijkheid deed zich voelen”

David Endt vindt dat Edwin van der Sar er verstandig aan heeft gedaan om bij Ajax zelf de deur achter zich dicht te trekken. Volgens de voormalig teammanager van de Amsterdammers was de druk namelijk groot.

Besluit Van der Sar

Van der Sar kwam in 2012 bij Ajax binnen en kreeg 4 jaar later de mogelijkheid om algemeen directeur te worden. De bestuurder was daarin succesvol en slaagde erin om met de club meerdere landstitels en Europees succes te boeken, maar kreeg de voorbije periode ook veel kritiek over zich heen. Dinsdag besloot hij uiteindelijk de eer aan zichzelf te houden.

“De druk werd groter en vergeet niet: Edwin heeft daar ruim tien jaar gezeten”, zo benadrukt Endt bij ESPN. “Tien jaar Ajax zijn meer dan tropenjaren. Er zijn in die tien jaar dingen goed gegaan, maar ook dingen aanwijsbaar slecht gegaan. Het heeft gezorgd voor druk en in de laatste periode was het rommelig bij de club. Een gebrek aan duidelijkheid deed zich voelen.”

“Ik denk dat het een wijze beslissing is. Het is natuurlijk veel beter wanneer je zelf beslist om weg te gaan dan wanneer een Raad van Commissarissen tot de conclusie komt dat het beter is voor hem om op te stappen. Hij heeft de eer aan zichzelf gehouden. Het is nu aan Ajax om een goede nieuwe en daadkrachtige algemeen directeur te vinden.”

Zoektocht Ajax naar opvolger

Tot 1 augustus heeft Ajax de tijd om een opvolger te vinden, waarbij de club verschillende gegadigden heeft. Zo zou Maurits Hendriks in aanmerking komen, heeft Menno Geelen naar verluidt goede papieren en is Jordi Cruijff na zijn vertrek bij Barcelona vrij. Voorlopig wil Ajax echter nog geen namen noemen.

Wint NAC Breda in eigen huis van FC Emmen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Van der Sar het bij Ajax goed gedaan?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie