Van der Gijp geeft nieuwe zwengel aan Berghuis-rel

Foto: Van der Gijp geeft nieuwe zwengel aan Berghuis-rel

Na afloop van De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax van afgelopen zondagmiddag haalde Steven Berghuis hard uit naar René van der Gijp. In de talkshow Vandaag Inside reageert de televisiepersoonlijkheid weer op de aanvaller.

“Mijn zoon belde me”, vertelt Van der Gijp over de manier waarop hij de kritiek van Berghuis te horen kreeg. “Berghuis noemde me dom, zei mijn zoon. Hij grapte nog dat hij er niet ver naast zat. Maar ik heb het niet begrepen.”

“Ik krijg dat van sociale media allemaal niet mee, omdat ik het niet heb”, aldus de oud-voetballer. Berghuis zei onder meer: “Mensen worden zó opgehitst door de media en domme mensen. Dan gaat het maar door via Twitter en via Facebook. Ik heb heel veel dingen doorgestuurd gekregen, maar mijn ouders en mijn oma ook. Ze stuurde me vanochtend dat ze bezorgd was.”

Vijftienduizend overlijdensberichten

Gijp: “Ik had hem niet meegenomen en ook niet opgesteld. Dan ga je inderdaad een hoop gezeik krijgen. Dat hele team wordt er door beïnvloed. Als het hem geen reet had gedaan, dan had ik hem opgesteld. Maar dat had het hem wel. Met alle respect: al zou ik vijftienduizend overlijdensberichten van mezelf zien. Het zou me echt een zorg zijn…”

Overigens was de vaste VI-tafelgast niet de enige die het moest ontgelden bij de Ajacied. Die nam namelijk ook een krant op de korrel: “Het Algemeen Dagblad, waar ook heel verstandige mensen met een gezin werken, vond het verstandig om een foto van mij schreeuwend in een Ajax-shirt op de cover te zetten. Zou dat helpen, denk je?”

Speelt Ajax gelijk tegen Union Berlin?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wiens kant kies jij?

  • Die van Gijp
  • Die van Berghuis
1976+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie