Van Basten verwijt Van der Sar ‘peperdure Ajax-blunder’

Foto: Van Basten verwijt Van der Sar ‘peperdure Ajax-blunder’

Marco van Basten vindt dat Ajax niet sterk heeft gehandeld omtrent de transfer van Brian Brobbey. De aanvaller vertrok transfervrij naar RB Leipzig, waarna de Amsterdammer de spits een jaar later weer terugkochten voor achttien miljoen euro. Van Basten vindt het dan ook gek dat Brobbey geen basisplaats heeft bij Ajax.

“Als iemand je zo in de steek laat, want dat liet hij Ajax, en je haalt hem voor zoveel geld terug, maar wel reserve is… Dat vind ik niet zo sterk”, waarmee Van Basten aan tafel bij het Ziggo Sport-programma Rondo een verwijt maakte richting Edwin van der Sar. “Als hij in eerste instantie jullie zo voor schut zet, zou ik hem ook niet zo lief terughalen.”

Van der Sar kon zich niet helemaal vinden in de woorden van Van Basten. “We hebben hem in het jaar dat hij uit zijn contract liep hem ook gebruikt, hij heeft ook geleverd en gepresteerd. Ja, hij had voor Ajax kunnen kiezen. Hij heeft een fout gemaakt en die erkent.”

Miljoenenfout?

De algemeen directeur is blij dat Ajax Brobbey heeft kunnen overtuigen voor een terugkeer. “We hebben het hem voorgelegd: je speelt hier met je vrienden, je kunt je doorontwikkelen en bent hier nog niet klaar. Dat is waarheid geworden. Mensen maken fouten.” Van Basten kon zich enigszins vinden in de uitleg van Van der Sar, maar stelt toch dat Ajax een dure fout heeft gemaakt. “Het is goed dat je zo kunt redeneren, maar je betaalt er achttien miljoen euro voor. Een dure vergiffenis? Ja, vind ik wel. Ik had verwacht dat Ajax daarin strakker zou zijn: luister, je hebt ons in de zeik genomen, volgende.

Heeft Ajax een fout gemaakt met het terughalen van Brobbey?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, die komt er wel
792+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie