Valentijn Driessen noemt de Ajacied die ‘de grootste wanprestatie leverde’

Foto: Valentijn Driessen noemt de Ajacied die ‘de grootste wanprestatie leverde’

Ajax viel compleet door de mand, zondagmiddag tegen PSV. De Eindhovenaren wonnen uiteindelijk met 3-0 en leken weinig moeite te hebben met de tamme Amsterdammers. Valentijn Driessen is in De Telegraaf dan ook keihard in zijn oordeel.

‘Steven Bergwijn leverde de grootste wanprestatie’

De journalist spreekt van ‘een rampjaar’. “Eigenlijk moeten de Ajacieden zich schamen. Want met deze selectie, die ondanks een investering van 113 miljoen euro geen versterking is ten opzichte van vorig kampioensjaar, had Ajax hoger moeten eindigen dan de derde plaats of zelfs vierde plaats die nu dreigt. Komt de voorspelling van de PSV-fans – ‘Helemaal niets in Amsterdam’ – uit en verliest Heitinga ook de bekerfinale, dan gaat 2022/’23 de boeken in als gitzwart seizoen.”

Driessen vervolgt: “Wie Ajax zag schutteren – de duurste aankoop Steven Bergwijn leverde de grootste wanprestatie – weet dat er grote bezems nodig zijn om de boel uit te mesten.” Bergwijn hielp onder meer twee potentiële grote kansen om zeep door voor eigen succes te gaan terwijl ploeggenoten er beter voorstonden. Een overmatige bewijsdrang tegen zijn oud-werkgever wellicht?

‘De slapte zelf’

In De Volkskrant wordt Bergwijn ‘de slapte zelf’ genoemd. “Hoe diep is Ajax gezonken dit seizoen, na het vertrek van te veel goede spelers en de terugkeer van anderen die hun geld niet waard zijn..”

Bergwijn was de slechtste op het veld

  • Eens
  • Oneens
2534+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie