Utrecht stalt overbodige verdediger in Volendam

Foto: Utrecht stalt overbodige verdediger in Volendam

In jacht op promotie naar de Eredivisie heeft FC Volendam zich versterkt met Benaissa Benamar. De 24-jarige verdediger wordt gehuurd van FC Utrecht, mocht de Keuken Kampioen Divisie-koploper daadwerkelijk de stap naar Eredivisie maken, wordt hij definitief ingelijfd.

Tussen 2012 en 2014 speelde Benamar al in de jeugdopleiding van Volendam, dat hem overnam van Ajax. Via onder meer ADO Den Haag en FC Twente kwam de Amsterdammer terecht bij Telstar. Na een goede periode besloot Utrecht hem vorig jaar winter in te lijven. In de Domstad wilde het echter niet vlotten: hij kwam slechts tot vijf Eredivisie-duels, waarvan drie als basisspeler. Het perspectief onder René Hake was broos, waardoor de transfer naar Volendam gemaakt werd.

Oude nest

“Ik ben superblij om hier terug te keren”, zegt Benamar op de website van Volendam. “Na een gesprek met Wim Jonk en Jasper van Leeuwen werd al snel duidelijk dat we in dezelfde richting kijken. Daardoor voelt het voor mij goed om terug te zijn op het oude nest. Ik kan niet wachten om wedstrijden te spelen voor de FC en mijn bijdrage te kunnen leveren in de promotiestrijd.”

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is verheugd met de terugkeer van Benamar. “Benaissa staat al langer bij ons op de radar en nu is het juiste moment om met elkaar in zee te gaan. Bij FC Utrecht kwam hij te weinig aan spelen toe, dus dan is het logisch om in een andere omgeving een doorstart te maken. Iedereen heeft bij Telstar kunnen zien wat Benaissa in zijn mars heeft. Hij is een allround verdediger die fysiek sterk is, snel en ook zeer overtuigend in de kopduels. Daarbij was hij vroeger middenvelder, en dat is duidelijk terug te zien in zijn rust aan de bal en de bravoure die hij uitstraalt in zijn spel.”

Wint Volendam morgen bij NAC? Zet in bij bet365 (@1.9)!

Een belangrijke pion voor Volendam?

  • Ja, dat gaat hij zeker worden
  • Ik twijfel..
16+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie