Utrecht mag Ten Hag bedanken: “Zei dat het een geweldige club is”

Foto: Utrecht mag Ten Hag bedanken: “Zei dat het een geweldige club is”

Het is deels aan Erik ten Hag te danken dat FC Utrecht zich maandag definitief kon versterken met de diensten van Zidane Iqbal, die overkwam van Manchester United. Dat zegt de Irakese balkunstenaar zelf in zijn eerste interview op de clubwebsite.

Petrovic en Ten Hag duwden Zidane richting Galgenwaard

Allereerst komt Zeljko Petrovic aan het woord. “Petrovic (in 2021/22 bondscoach van Irak, red.) liet me debuteren in een grote wedstrijd tegen Iran, dat is een avond die ik nooit meer vergeet, en hem ook niet meer. Hij heeft mijn vader gebeld om te zeggen dat Utrecht een fantastische club in een fantastische stad is, hij had niks negatiefs te zeggen. Maar al had hij slechte dingen gezegd, dan was ik nog gekomen. Als het aan mij ligt had ik meteen getekend, mijn zaakwaarnemer wilde nog wat geduld hebben.”

En ook United-coach Ten Hag deed een duit in het zakje voor Utrecht. “In januari was er al sprake van dat ik naar hier zou komen op uitleenbasis. Ten Hag vertelde me dat hij hier ooit trainer was en dat dit een geweldige club is. Geen idee waarom ik het in januari niet heb doorgezet, maar het was vast de bedoeling dat het zo ging.”

Vertrouwen van Zuidam

Technisch directeur Jordy Zuidam heeft hoge verwachtingen: “Zidane is een zeer creatieve middenvelder, met een heel goed spelinzicht. Hij kan ballen onderscheppen, gebruikt zijn lichaam goed in duels en is intelligent. Daarnaast kan hij aan het begin van een aanval staan, dankzij zijn goede korte en lange pass. Zidane speelt met lef en heeft een hoge handelingssnelheid.”

Zidane gaat slagen bij Utrecht

  • Ja
  • Ik moet het nog zien..
173+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie