United blijft uit de problemen in FA Cup

Foto: United blijft uit de problemen in FA Cup

Manchester United is maandagavond ontsnapt aan nieuw gezichtsverlies. In het FA Cup-toernooi maakte de formatie van manager Erik ten Hag geen fout op bezoek bij Wigan Athletic: 0-2.

Ten Hag voorkomt nieuw gezichtsverlies

Ten Hag reisde met een uitgedunde selectie af naar het DW Stadium. Een fors aantal spelers moest verstek laten gaan in deze bekerwedstrijd, waaronder oud-Ajacieden Lisandro Martínez, Christian Eriksen en Antony. Ook oud-Feyenoorder Tyrell Malacia maakt nog altijd deel uit van de volle ziekenboeg van Manchester United. Ondanks de aanstaande Afrika Cup nam André Onana nog wel plaats onder de lat.

Al vroeg in de wedstrijd zorgde Wigan Athletic voor het eerste gevaar. Thelo Aasgaard kreeg dé kans om de League One-formatie op voorsprong te zetten, maar Onana hield zijn team overeind. Het bleek ook meteen het voornaamste wapenfeit te zijn. Manchester United voerde de druk geleidelijk op en creëerde mogelijkheden om de leiding te openen. Scott McTominay slaagde daar bijna in, maar prikte de bal net naast.

Kort na de kans van McTominay nam Manchester United dan toch de leiding. Na goed voorbereidend werk van Marcus Rashford kreeg Diogo Dalot de mogelijkheid om een gaatje te vinden in de verre benedenhoek: 0-1. Rashford had zelf voor de tweede treffer kunnen zorgen, maar werd gestuit door de paal. Ook Rasmus Højlund liet na om de bekerwedstrijd al voor rust definitief in United’s voordeel te trekken.

Makkelijk gegeven strafschop

In de tweede helft bleef de marge van één doelpunt lange tijd op het scorebord staan. Langzaam maar zeker groeide het geloof aan Wigan-zijde, maar een stunt bleef uit. Bruno Fernandes versierde een strafschop en maakte vervolgens zelf geen fout vanaf elf meter: 0-2. Manchester United kreeg nog kansen om een grotere zege neer te zetten, maar slaagde daar niet in.

Manchester United stuit in de volgende ronde op Newport County of Eastleigh.

Scoreverloop: 0-1 (22′) D. Dalot, 0-2 (74′) B. Fernandes (strafschop)

Gaat United dit seizoen de FA Cup winnen?

  • Ja
  • Nee
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie