Diogo Dalot

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Diogo Dalot

Diogo Dalot is een Portugese rechtsback van beroep. Sinds de zomer van 2018 draagt hij het shirt van Premier League-club Manchester United.

  • Dalot speelt momenteel voor Manchester United
  • In 2023 won de rechtsback de Carabao Cup
  • Hij brak door in het shirt van FC Porto
  • Dalot maakte in 2021 zijn debuut voor Portugal

Clubcarrière

Dalot werd op 18 maart 1999 geboren in het Portugese Braga. Voluit heet hij José Diogo Dalot Teixeira. De rechtsback begon zijn voetbalcarrière in 2007 bij Escola de Formação Fintas, dat hij al na een jaar inruilde voor de jeugdopleiding van FC Porto.

FC Porto

Dalot doorliep de volledige jeugdopleiding van FC Porto. Op 18 februari 2018 maakte de rechtsback zijn debuut in de Portugese competitie door ruim een kwartier voor tijd in te vallen tegen Rio Ave (5-0 overwinning). Uiteindelijk zou hij acht officiële wedstrijden in actie komen voor Os Dragões.

Manchester United

Amper een half jaar na zijn debuut bij FC Porto maakte Dalot de overstap naar Manchester United. De Engelse topclub betaalde twintig miljoen euro voor het Portugese talent. Mede door fysieke problemen kwam hij in zijn eerste maanden niet verder dan een League Cup-optreden tegen Reading (2-0 overwinning), maar uiteindelijk speelde de Portugees dat seizoen toch nog 23 officiële wedstrijden in United-shirt.

(Pro Shots)

Dalot is bij Manchester United nooit onomstreden geworden. In het seizoen 2019-2020 bleef hij steken op elf officiële wedstrijden, waarbij blessureleed opnieuw een rol speelde. Het daaropvolgende seizoen bleef zijn inbreng in Manchester beperkt tot één wedstrijd dankzij een uitleenperiode bij AC Milan (33 wedstrijden), waar Dalot in zijn vierde contractjaar weer regelmatig werd ingezet: dertig keer in alle competities.

In de zomer van 2022 werd Erik ten Hag aangesteld als manager van Manchester United. De Nederlander deed regelmatig een beroep op de Portugees, die in de vorm van de Carabao Cup zijn eerste prijs won in Engelse dienst. Meer dan ooit kreeg hij speeltijd: 42 officiële wedstrijden (twee doelpunten).


Interlandcarrière

Tot en met 2022 kwam Dalot tien keer in actie voor de nationale ploeg van Portugal. Zijn debuut maakte de verdediger op 23 juni 2021 tijdens de EK-wedstrijd tegen Frankrijk (2-2). Tijdens het WK 2022 in Qatar speelde Dalot drie van de vijf wedstrijden namens de Portugezen, waaronder de verloren kwartfinale tegen Marokko (1-0).

Laatste update: 7 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie