Uniek kampioenschap lonkt voor ‘zenuwachtige’ Van Bommel

Foto: Uniek kampioenschap lonkt voor ‘zenuwachtige’ Van Bommel

Mark van Bommel kan zich komende zondag met Royal Antwerp FC sinds 1957 weer eens kronen tot landskampioen van België. De Nederlandse oefenmeester hoopt de klus te kunnen klaren en geschiedenis te kunnen schrijven.

Van Bommel op weg naar unieke prijs

Een overwinning op Union Sint-Gillis volstaat voor het binnenhalen bij een titel, maar een nederlaag zorgt ervoor dat Union plotseling de beste papieren heeft. Geciteerd door Voetbal International stelt Van Bommel dat rustig blijven belangrijk is. “Zenuwen zijn er altijd, ongeacht of dit nu een finale is, een gewone competitiewedstrijd of een wedstrijd in de play-offs. Ik ben voor elke wedstrijd zenuwachtig. Je kan wel zeggen dat het niet zo is, maar dat is toch het geval.”

Volgens de voormalig PSV-trainer zal dat bij de spelers ook zo zijn, maar hoeft dat niet negatief uit te pakken. “Als je gekke dingen gaat doen, word je nog nerveuzer dan nodig. Ik heb dan ook niks anders gedaan in de voorbereiding.” Van Bommel beseft dat het mogelijke kampioenschap enorm leeft in Antwerpen. “Overal waar je komt word je er op aangesproken. Het is een beetje vergelijkbaar met de aanloop naar de bekerfinale. Iedereen is al een heel jaar lang positief over ons, dus er verandert weinig. We hebben een heel seizoen gewerkt om de play-offs te halen. Dan werk je ergens naartoe en daar zijn we nu erg dichtbij. Groter moet je het ook niet maken.”

Van Bommel die als speler zelf een aantal keren al kampioen is geworden stelt dat het overal anders gevierd wordt. “Bij Bayern München kregen we van die grote glazen bier. In Italië niet, maar de beleving was er anders. Emotioneler. Ik kan het je niet zeggen. Als het maar gebeurt.”

Wordt Van Bommel kampioen met Antwerp?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Antwerp kampioen wordt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie