Ultee voert keeperswissel door bij SC Cambuur voor degradatiekraker tegen FC Groningen

Foto: Ultee voert keeperswissel door bij SC Cambuur voor degradatiekraker tegen FC Groningen

SC Cambuur heeft naar aanleiding van de mindere resultaten besloten om in te grijpen in zijn elftal. De oefenmeester passeert doelman João Virginia en kiest donderdag in de degradatiekraker tegen FC Groningen voor de 35-jarige Robbin Ruiter.

Dat een keeperswissel aanstaande is bij Cambuur is niet eens zo verwonderlijk. In het met 0-3 verloren thuisduel scandeerden de Cambuur-supporters al de naam van Ruiter. Virginia keepte alle voorgaande competitiewedstrijden bij de Friezen, maar maakte in de laatste duels geen al te sterke indruk.

Verklaring Ultee

Ultee heeft nu het besluit genomen om te kiezen voor Ruiter, die direct in de degradatiekraker tegen Groningen voor een belangrijke wedstrijd staat. Tegenover Voetbal International legt Ultee uit waarom hij nu de keuze voor Ruiter heeft gemaakt. “João is een goede lijnkeeper met prima reflexen. De potentie voor de langere termijn zien we echt wel, alleen heeft hij de laatste weken te veel dezelfde soort fouten gemaakt, waardoor het team onrustig van werd. Daarom hakken we nu een knoop door en kiezen we voor Robbin. Hij is een ervaren, rustige en stabiele keeper. Hoewel dat natuurlijk geen garanties geeft.”

Wint Cambuur met 0-2 van Groningen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Snap jij de beslissing van Ultee?

  • Ja, logische beslissing
  • Nee, onbegrijpelijke keuze
138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie