‘UEFA heeft veel vertrouwen in Nederlands elftal’

Foto: ‘UEFA heeft veel vertrouwen in Nederlands elftal’

In de kwalificatiereeks voor het aankomende EK in Duitsland is er een aparte situatie. Het is namelijk zo dat Ierland er baat bij heeft om te verliezen tegen Nederland, aangezien de Ieren dan een grotere kans maken op het Europees kampioenschap van deze zomer. Dit heeft allemaal te maken met de ranglijst van de Nations League. De UEFA lijkt zich daarentegen nergens zorgen om te maken. Nederland zou zich toch wel plaatsen voor het EK.

‘Nederland is sterk genoeg’

Het Nederlands elftal moet eigenlijk nog één wedstrijd winnen om zeker te zijn van het Europees kampioenschap in Duitsland. Aangezien Nederland het nog tegen Ierland en Gibraltar op moet nemen twijfelt er niemand meer aan het feit dat Oranje zich zal plaatsen. Toch is er dus die vreemde situatie bij het duel tegen Ierland. De Ieren kunnen zomaar het hooggeplaatste land van de Nations League zijn die zich na de kwalificatiereeks nog niet heeft geplaatst. Mocht dit de situatie zijn, dan mogen de Ieren nog een play-off wedstrijd spelen om toch naar Duitsland te vertrekken. Dit kan daarentegen alleen als Nederland zich weet te plaatsen voor het EK. Kortom: het komt de Ieren beter uit als ze verliezen tegen Oranje.

De UEFA is ondertussen ook op de hoogste van dit punt, maar volgens The Athletic maakt de Europese voetbalbond zich helemaal geen druk rondom deze situatie. Doordat Nederland ook nog tegen Gibraltar moet voetballen is er volgens de UEFA eigenlijk niks aan de hand. Deze wedstrijd gaat Nederland toch wel winnen, zo luidt de uitleg volgens het Engelse medium. Het vertrouwen van de UEFA in Nederland is dus vrij hoog.

Heeft de UEFA een punt?

  • Ja, Nederland pakt echt wel drie punten tegen Gibraltar
  • Nee, een zwak excuus voor een eigen gecreëerd probleem
831+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie