Twijfels over Wieffer na debuut in Oranje

Foto: Twijfels over Wieffer na debuut in Oranje

Mats Wieffer heeft Ronald de Boer nog niet volledig overtuigd van zijn kwaliteiten. Dat stelt de analist bij Ziggo Sport. Volgens de voormalig voetballer heeft de middenvelder echter weldegelijk de potentie om de top te halen.

Geduld met Wieffer

Het talent is dit seizoen een revelatie bij Feyenoord en dwong na de winterstop een basisplaats af in de Kuip. Het resulteerde in een reeks uitstekende wedstrijden, waarbij het treffen met Ajax tot de hoogtepunten behoorde. Meerdere analisten verwachten dan ook dat Wieffer in de toekomst naar een Europese topcompetitie vertrekt.

Daar is De Boer echter nog niet zeker van. Hij vindt dat Wieffer in Nederland momenteel tot de grootste talenten behoort, maar dat het nog te vroeg is om zijn potentie daadwerkelijk te beoordelen. De Boer is blij om te zien dat Ronald Koeman hem bij het Nederlands elftal de kans gaf tegen Gibraltar, al vond hij zijn inbreng nog niet volledig overtuigend.

Bovendien is hij van mening dat een duel met Gibraltar niet het moment is om Wieffer te beoordelen, omdat het niveau van de tegenstander niet hoog was. “Hij deed het naar behoren, maar op basis van deze wedstrijd kun je niet beoordelen of hij nou een aanwinst is voor het Nederlands elftal”, laat hij weten.

Kansen op speeltijd

De Boer hoopt dan ook dat Koeman Wieffer vaker speeltijd gaat geven bij Oranje. “Ik vind het een heel talentvolle jongen en we moeten hem straks nog een keer beoordelen als het er echt om gaat. In combinatie met Frenkie de Jong waarin hij fungeert als stofzuiger en Frenkie de rol van spelmaker oppakt.”

Maakt Wieffer de openingstreffer tegen Sparta?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Wieffer de Europese top halen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk het niet
1049+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie