Trauner komt met lofzang voor Slot en Feyenoord

Foto: Trauner komt met lofzang voor Slot en Feyenoord

Gernot Trauner werkte zich in no-time op als publiekslieveling bij Feyenoord. De centrale verdediger is sinds zijn transfer naar Rotterdam een vaste waarde in de defensie van Arne Slot. De Oostenrijker spreekt in De Telegraaf ook vol lof over zijn trainer, maar is inmiddels ook gek op Feyenoord.

Trauner gaat los over Slot

Volgens Trauner heeft Feyenoord het succes van de afgelopen jaren volledig te danken aan de werkwijze van de huidige trainer. “De sleutel van het succes ligt toch bij de trainer, die alles heeft veranderd. En bij de mensen om hem heen.”

De trainer heeft specifieke kwaliteiten volgens de verdediger. “Hij heeft ons naar deze plek gebracht én hij heeft er een enorm fitte ploeg van gemaakt. Als coach komt hij altijd met het juiste plan. Hij geeft je als speler vertrouwen. En je krijgt vanzelf een goed gevoel als jouw trainer altijd de goede beslissingen neemt en ziet wat er moet gebeuren. Arne is heel slim, weinig trainers lezen een wedstrijd zo goed.”

Feyenoord

Trauner geeft een voorbeeld hoe Slot bezig is met de tegenstander. “Hij heeft ook meteen door wat de tegenstander tegen ons probeert. Wat ik ook sterk aan hem vind is dat hij altijd de juiste woorden vindt waarmee hij een groep kan raken. En toen we maar punten bleven pakken, ook tegen de betere clubs, hield hij iedereen met beide voeten op de grond. Vooral voor jonge spelers is dat belangrijk, want het kan dan ook verkeerd gaan.”

De Oostenrijks international, die door zijn sterke Feyenoord-spel al een aantal interlands aan zijn CV kon toevoegen, is ook los van de trainer blij dat hij bij Feyenoord tekende. “Ik heb eerder de kans gehad om naar het buitenland te gaan, maar toen zag ik niet de klik met een club die ik nu heb. Ik wil me identificeren met een club en bij Feyenoord vind ik alles geweldig. We hebben een schitterend trainingscomplex, een mooi stadion en vooral de mensen hier binnen én buiten de club vind ik geweldig. Het mooiste is dat ze mij vertellen hoezeer ze het waarderen dat ik voor hun club speel.”

Twente
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 2 juni 2023 22:30.

Trauner sluit carrière af bij Feyenoord

  • Denk het wel
  • Denk het niet
197+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie