TRANSFERUURTJE: Frenkie casht, Feyenoord-record

Foto: TRANSFERUURTJE: Frenkie casht, Feyenoord-record

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Tyrell Malacia heeft zijn laatste wedstrijd vermoedelijk al gespeeld voor Feyenoord. De verwachting is namelijk dat de linkervleugelverdediger in de zomer gaat transfereren naar een topcompetitie… voor een fiks bedrag, een recordsom zelfs! Het huidige record staat nog altijd op naam van Dirk Kuyt, die in 2006 (!) naar het Anfield Road van Liverpool transfereerde voor achttien miljoen euro, maar Malacia gaat hoogstwaarschijnlijk meer opleveren. “Die gaat vrijwel zeker weg”, zegt Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam over de back: “Olympique Lyon en Manchester United zijn concreet.” ‘Transfergoeroe’ Fabrizio Romano, die het vaker wel dan niet bij het rechte eind heeft, weet dat Feyenoord inzet op een vraagprijs van 24 miljoen euro. Als de geïnteresseerde clubs tegen elkaar op gaan bieden, weet je echter nóóit waar het eindigt. Dat het Kuyt-record verbroken wordt lijkt echter wel vast te staan. Zelf heeft Krabbendam wel een mening: “Hij moet eigenlijk wachten op Manchester United. Die club is weliswaar concreet, maar heeft nu nog twee linksbacks (Luke Shaw en Alex Telles, red.).” Het zou dus een spel van de lange adem kunnen worden.

Ajax heeft zijn vizier naar verluidt alweer scherpgesteld op de Braziliaanse markt: de Amsterdammers zouden de jonge buitenspeler Giovani los willen weken bij Palmeiras. Er moet echter wél flink betaald worden voor de achttienjarige rechtsbuiten. Het medium ge.globo schrijft dat de interesse van de Eredivisie-landskampioen concreet is, maar dat de clubleiding in São Paulo behoorlijk hoog in de boom zit. Giovani moet namelijk twintig miljoen euro kosten, weet deze bron te vertellen. Daarnaast zou Palmeiras tien miljoen aan bonussen én een doorverkooppercentage in de deal willen opnemen… De Telegraaf-journalist Mike Verweij maakte in de voorbije winterstop al melding van de belangstelling van Ajax: “Dat schijnt om Giovani van Palmeiras te gaan, maar die hadden ze een jaar geleden moeten halen. Toen was hij nog betaalbaar, maar nu zit de rest van de wereld daar ook achteraan. Dat is één van de grootste talenten van Brazilië.”

Buitenland:

Als Frenkie de Jong in de aankomende zomer van FC Barcelona naar Manchester United verhuist krijgt hij onmiskenbaar te maken met een koud klimaat. Maar de middenvelder krijgt óók de mogelijkheid om er warmpjes bij te zitten op Old Trafford. The Daily Record meldt op zaterdagavond namelijk groot dat The Red Devils bereid zijn om de spelmaker hun bestbetaalde voetballer te maken. De international van het Nederlands elftal zou uit kunnen kijken naar een contract ter waarde van 465.000 (!) euro per week. Dat komt neer op een jaarsalaris van bijna 25 miljoen euro. Daarmee zou De Jong David de Gea (440.000 euro), Jadon Sancho (410.000 euro), Raphaël Varane (400.000 euro) én Cristiano Ronaldo (350.000 euro) voorbijsteken.

Real Madrid won gisteren de Champions League ten koste van Liverpool (0-1 in het Stade de France door een goal van Vinícius Júnior), maar dat betekent zéker niet dat alles bij het oude blijft bij De Koninklijke. Verre van zelfs… In het feestgedruis in de Franse hoofdstad Parijs werd gisteren duidelijk dat routinier Luka Modric (36 jaar oud) zijn handtekening heeft gezet onder een contractverlenging in het Estadio Santiago Bernabéu, waardoor de Kroaat nu tot medio 2023 vastligt. Marcelo liet echter iets heel anders weten: “Ja, dit was mijn laatste wedstrijd voor Real Madrid.” En de Braziliaanse back wordt naar de uitgang gevolgd door Gareth Bale, die nu al een hele lange tijd persona non grata is bij de Madrilenen.

TIP: Verdien 3.35 keer je inleg als Oranje gelijkspeelt tegen Wales (in de Nations League)!

Zie jij Frenkie transfereren?

  • Ik wel
  • Ik niet
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie