TRANSFERUURTJE: Ajax schrikt zich hoedje, City klopt aan bij PSV

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax schrikt zich hoedje, City klopt aan bij PSV

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Jan Vertonghen keert deze maand niet terug in Amsterdamse dienst. Ajax heeft geprobeerd om een hereniging tot stand te brengen, maar volgens De Telegraaf is dat plan mislukt. De krant schrijft: “De verdediger van Tottenham Hotspur werd vanwege zijn winnaarsmentaliteit en ervaring gezien als tussentijdse versterking, maar is te duur. Meerdere bronnen bevestigen dat directeur voetbalzaken Marc Overmars een visje heeft uitgegooid bij Vertonghens zaakwaarnemer, ex-Ajacied Tom de Mul. Die verzekerde Overmars dat de Belg in principe openstaat voor een terugkeer naar Amsterdam.” Zowel het salaris als de transfersom is te hoog bevonden: “De Rode Duivel verdient in Londen een salaris van naar verluidt 80 tot 90 duizend euro per week, circa vier tot vijf miljoen op jaarbasis. Dat bedrag – of zelfs een flink deel daarvan – is Ajax te gortig.”

PSV haalde in de afgelopen transferzomer Toni Lato en Olivier Boscagli, maar beide spelers dolven in de eerste seizoenshelft het onderspit tegen Michal Sadílek, van nature een middenvelder. Nu azen de Eindhovenaren op de komst van een nieuwe linksback. De Telegraaf schrijft op vrijdagochtend: “PSV zet vol in op de komst van een nieuwe linksback en Ricardo Rodríguez (27) is één van de kandidaten op het lijstje. De top van de club onderzoekt of de Zwitser van AC Milan haalbaar is en heeft daarvoor contact gelegd met alle partijen. Zijn zaakwaarnemer en de speler zelf lieten weten in gesprek te zijn met PSV, dat voor hen momenteel de meest concrete optie is.”Het is een mogelijkheid dat PSV deze maand nog bezoek krijgt van Manchester City. De Citizens azen namelijk op de komst van Mohamed Ihattaren en er is een bron die stelt dat oefenmeester Josep Guardiola het supertalent deze winter al wil hebben. Het Engelse medium HITC meldt namelijk dat de Catalaanse coach spijkers met koppen wil slaan. Het is niet bekend hoeveel hij precies overheeft voor de aanvallende middenvelder, maar het is onwaarschijnlijk dat technisch manager John de Jong hem laat gaan voor minder dan het clubrecord. Dat staat op naam van Hirving Lozano, die in de afgelopen zomer voor 36 miljoen euro naar het Italiaanse Napoli verhuisde. Nog logischer zou het zijn als de beleidsbepaler City gewoon nul op het rekest geeft. Ihattaren beschikt immers over een contract tot medio 2022 in het Philips Stadion en vertegenwoordigt een enorme groeipotentie.

Feyenoord wil een nieuwe spits aan zijn selectie toevoegen in de winterstop en we weten dat de Rotterdammers de naam van Adolfo Gaich op hun verlanglijstje hebben staan. San Lorenzo hanteert echter een vraagprijs voor zijn spits die de traditionele Eredivisie-topclub niet kan betalen… De Belgische krant Het Laatste Nieuws meldt namelijk dat Club Brugge een bod van 9,5 miljoen euro uitgebracht heeft voor de diensten van de goalgetter, maar dat werd afgeslagen door de Argentijnen. Zaakwaarnemer Pablo Caro bevestigt echter dat er nog altijd gesprekken gaande zijn: “Adolfo is gemotiveerd om de stap naar een Europese competitie te zetten. Club Brugge is een grote naam in Europa en het vooruitzicht om in de Europa League tegen Manchester United te spelen, spreekt Adolfo zeker aan.”

Buitenland:

Giovanni van Bronckhorst gaat aan de slag bij het Chinese Guangzhou R&F. De voormalige coach van Feyenoord leek in zee te gaan met de City Football Group, die nog een eindverantwoordelijke zocht voor New York City FC, maar is gezwicht voor de miljoenen van de Super League. Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag: “De Chinese club Guangzhou R&F gaat op de Nederlandse toer. Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel kunnen vandaag een lucratief contract tekenen in de miljoenenstad. Van Bronckhorst landde gisteren met zijn zaakwaarnemer Guido Albers op Chinese bodem. De 44-jarige trainer ondertekent, als ook de laatste gesprekken volgens plan verlopen, een lucratief en meerjarig contract als nieuwe trainer van Guangzhou R&F. Hij neemt Jean-Paul van Gastel (47), die eind oktober werd ontslagen als assistent-trainer van Feyenoord, mee naar het Verre Oosten.”

Gabriel Barbosa presteerde als jonge jongen geweldig bij Santos en verdiende een transfer naar Internazionale, waar hij compleet mislukte. In de afgelopen twee seizoenen deed hij het echter weer geweldig in de Braziliaanse competitie… Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat Gabigol een herkansing krijgt in de top van Europa. Voetbal International schrijft namelijk: “Bij Internazionale was Gabriel Barbosa geen succes, maar mogelijk doet hij het beter op Engelse bodem. Volgens het Braziliaanse Metropoles heeft zowel Chelsea als West Ham United belangstelling voor de 23-jarige aanvaller van Flamengo. Scouts van beide clubs bekeken Gabigol vorige maand in de finale van het WK voor clubs, waarin Flamengo verloor van Liverpool. Sinds hij verhuurd werd aan Flamengo maakte de aanvaller al 25 doelpunten in 29 wedstrijden.”

Vind jij Vertonghen ook te duur?

  • Ik wel, ja
  • Ik niet
811+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie