TRANSFERUURTJE: Ajax-megadeal, PSV in actie

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-megadeal, PSV in actie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax heeft Mohamed Daramy (FC Kopenhagen) zo goed als binnen, maar dat betekent meteen ook dat er nog een uitgaande megatransfer op komst is bij de Amsterdammers. De verwachting is namelijk dat David Neres deze week nog vertrekt uit de Johan Cruijff ArenA. Voetbal International schrijft in ieder geval: “Met de komst van Daramy heeft trainer Erik ten Hag zijn gewenste aanvallende versterking gekregen. De vraag is nu wat de komst van de Deen doet met het perspectief van David Neres. Zowel de aanvaller als Ajax hoopt deze week nog een uitgaande transfer te verwezenlijken. Het is immers dringen voorin”, concludeert het blad. “Op rechts kan Ten Hag kiezen tussen Antony en Steven Berghuis, op links kan naast Tadic ook Daramy spelen. Voor de spitspositie heeft de trainer Sébastien Haller én Danilo, terwijl ook Tadic én Daramy daar uit de voeten kunnen. Zowel Ajax als de Braziliaan heeft in een vroeg stadium al aangegeven open te staan voor een uitgaande transfer. Tot op heden nog zonder gewenst resultaat.”

Oefenmeester Roger Schmidt beschikt bij PSV over een behoorlijk brede selectie, maar daar maakt hij ook wel gebruik van. Het programma van de Eindhovenaren is pittig en de Duitser probeert enig soelaas te brengen door te rouleren. “Onder anderen André Ramalho en Philipp Max kregen dit weekend vrij van hun baas”, analyseert het Algemeen Dagblad. “Daarnaast hoefden Mario Götze, Cody Gakpo, Eran Zahavi en Ibrahim Sangaré niet hun normale urenbriefje in te leveren.” De krant wijst naar de aankomende return in de voorronde van de Champions League tegen SL Benfica: “Met een beperkte inspanning konden ze zich klaarmaken voor een van de meest cruciale wedstrijden die PSV de laatste jaren speelde. Misschien wel de belangrijkste van heel 2021, omdat PSV in één duel de sprong naar de top 32 van Europa kan maken. Daardoor kan anderhalf jaar na een van de diepere crises uit de clubhistorie weer geld naar PSV stromen om de strijd met Ajax beter aan te kunnen.” 

“Geld dat PSV nodig heeft om de selectie te versterken en verdere vernieuwingen aan te brengen”, aldus het AD. “Stilstand vindt men ook in Eindhoven achteruitgang en daarom hamert Schmidt intern op het feit dat PSV nog meer vers bloed nodig heeft dan deze zomer is binnengekomen. De ploeg sloeg aan het begin van de transferperiode al toe en broedt ook in de slotfase op een reeks veranderingen, die overigens pas na de tweestrijd met Benfica realiteit worden. Essentieel daarvoor is wel dat nog een aantal spelers vertrekt, zoals Érick Gutiérrez en Ritsu Doan.”

Het is inmiddels wel algemeen bekend dat Joey Veerman liever vandaag dan morgen wil vertrekken bij sc Heerenveen. Desondanks presteert de middenvelder best goed in het shirt van de Friezen, hij gooit er in ieder geval niet met de pet naar. De Telegraaf-rapporteur Ben Wijnstekers neemt de spelmaker dan ook ‘gewoon’ op in zijn team van de week: “Joey Veerman is iemand die altijd rust aan de bal heeft en zette tegen RKC ook weer anderen goed voor de goal. Hij blijft maar presteren, ondanks alle transfergeruchten rondom hem.” De oud-voetballer gaat verder: “Dan kun je zeggen: ik speel daardoor niet. Zoals Teun Koopmeiners bij AZ. Al denk ik dat hij zelf wel graag wil, maar in Alkmaar nemen ze het risico niet. Maar Veerman op het veld blíjft goed.” Na RKC-thuis benadrukte Veerman nog maar eens: “Ik heb nog tien dagen, het kan nog alle kanten op. We moeten het afwachten. Ik zou liegen als ik zeg dat ik er niet ziek van zou zijn als ik geen transfer maak deze zomer…”

Buitenland:

Cristiano Ronaldo begon gisteren op de bank bij Juventus tegen Udinese (2-2), naar verluidt omdat de Portugees deze zomer nog een transfer wil maken. En wie weet ligt zijn toekomst wel in het Parc des Princes bij Paris Saint-Germain… Voetbalfans over de hele wereld likkebaarden bij het idee van een voorhoede met Lionel Messi én de andere beste voetballer op deze planeet. En die droom kunnen de steenrijke Parijzenaars best realiseren, althans, zo lijkt het. Volgens Sky Italia neemt De Oude Dame namelijk plaats aan de onderhandelingstafel als er 30 miljoen euro geboden wordt op Ronaldo, en in principe is dat peanuts voor een club als Paris Saint-Germain.

Bayern München heeft het contract van Joshua Kimmich verlengd tot medio 2025, zo maakt Der Rekordmeister op maandagochtend bekend via de officiële kanalen. De oude verbintenis van de multifunctionele speler in de Allianz Arena liep door tot de zomer van 2023. Technisch directeur Hasan Salihamidzic laat op de website van Bayern weten: “Met deze contractverlenging geeft Bayern zowel intern als extern aan duidelijk signaal af. We willen onze beste spelers langdurig vastleggen.” De beleidsbepaler vervolgt: “Joshua Kimmich zal zijn kwaliteiten als leidende speler de komende jaren verder ontwikkelen en historie schrijven. Hij is een voetballer van wereldklasse met een geweldige mentaliteit en heeft als prof en als mens alles waarmee Bayern zich altijd heeft onderscheiden.”

Ronaldo naar PSG?

  • Ik zie het gebeuren
  • Ik zie het niet gebeuren
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:00
7+
Keert Van Gaal bij Ajax terug als hoofdtrainer?
13:45
7+
‘Drama voor Memphis Depay bij Atlético Madrid’
13:26
35+
‘Deense huurling vertrekt definitief bij Ajax’
13:10
55+
‘Ajax hengelt naar jeugdspeler FC Emmen’
13:00
10+
NEC-helden geven tips voor de bekerfinale | SN Meet Zomer & Leiwakabessy
12:41
37+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
103+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
146+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
85+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
38+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
10+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
80+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
158+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
34+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
125+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
674+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
514+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
326+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
16+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie