Tragedie bij Ajax | Afl. 22 podcast Twee Viertje

Foto: Tragedie bij Ajax | Afl. 22 podcast Twee Viertje

Brian Brobbey liet Ajax gratis en voor niets achter zich voor RB Leipzig, maar transfereerde in de voorbije zomer voor liefst zestien miljoen euro terug naar de Johan Cruijff ArenA. Maar de jonge spits schijnt de laatste tijd totáál niet zijn best te doen op de training… Aad de Mos heeft daar wel een mening over, zegt hij in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl. Hij heeft het over een heuse tragedie in Amsterdam.

De Mos stelt allereerst dat de hoge heren in de Johan Cruijff ArenA dit misschien wel hadden kunnen verwachten: “Het is een jongetje dat in de jeugd allerlei vrijbrieven had. Als hij niet sneller bij het eerste elftal mocht trainen, ging hij weg. Daarna: als hij niet snel een basisplaats zou krijgen zou hij weggaan… Toen hebben ze hem met Ten Hag maar even laten spelen. Bij toeval pakte dat een aantal keer heel aardig uit. Desondanks is hij toch vertrokken en heeft hij de boel in de steek gelaten, naar Duitsland. Die denkt dus op zijn manier dat hij alles kan doen, en dat dat dan beloond wordt.”

“Hoe krijg je het in je hoofd?”

Toch kan het bijna niet zo zijn dat Brobbey straks alwéér met verlies verkocht wordt. Dat zou toch mismanagement van de bovenste plank zijn? “Ja, maar ja. Die (Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra) zijn met boter en suiker in een situatie gestapt. Die hebben zich laten leiden door makelaars. Die hebben zich laten leiden door vreemde fratsen. Als je het hele lijstje ziet: hoe krijg je het in je hoofd? Om iemand te halen als Bassey voor 26 miljoen. Om iemand te halen als Wijndal, bij AZ hebben ze er ook om gelachen.”

Ook Francisco Conceição heeft nog geen indruk op De Mos gemaakt: “Dat is een leuk jeugdspelertje. 0,0 rendement. Dat heeft Johnny (Heitinga, red.) waarschijnlijk ook al gezien, want die deed niet mee tegen Excelsior. Daar hoef je geen goede ogen voor te hebben, dat is scorebordjournalistiek. Als hij twee keer een man leuk voorbijkomt en een derde ook nog, dan is dat ‘geweldig’. Maar het rendement is 0. Hij maakt nooit een goal, geeft nooit een assist.”

Onze huisanalist concludeert: “Het is een tragedie. Dat er honderd-zoveel miljoen uitgegeven is. ‘Tweehonderd miljoen in het laatje, dan kan ons niks gebeuren…’ Maar als je geen netwerk hebt en je hebt geen goede ogen, dan ben je ongeschikt voor die positie.”

Speelt Ajax gelijk tegen Cambuur?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Heeft Aad gelijk over Ajax?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
896+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie