‘Tovenaar Gakpo in de voetsporen van Henry’

Foto: ‘Tovenaar Gakpo in de voetsporen van Henry’

Twan Scheepers twijfelt niet over de vraag of Cody Gakpo het helemaal kan gaan maken bij Liverpool. Zijn oud-jeugdtrainer is met name op basis van het mentale aspect bij De Eindtovenaar overtuigd van diens slagingskansen op Anfield.

“Hij was in veel opzichten uitzonderlijk, maar niet alleen in zijn eigenschappen of vaardigheden”, begint Scheepers in gesprek met The Sun. “Iedereen om hem heen nam hij mee en hij veranderde niet toen hij naar het eerste elftal ging. Hij was de hele dag met je in gesprek over hoe hij zijn doelen kon bereiken. Hij is nog altijd hetzelfde als toen-ie tien jaar was.”

Gakpo staat bekend als een zeer complete speler, maar op zijn allerbest is hij als hij vanaf links naar binnen kan snijden, weet Scheepers. “Als hij de bal krijgt, zit je altijd op het puntje van je stoel. Er gebeurt altijd iets als hij aan of rond de bal is en hij is altijd naar voren gericht.”

‘Nieuwe Thierry Henry’

“Gakpo is een opwindende speler die alleen maar beter zal worden. Hij kan zich aanpassen als spits, maar ik zie hem niet als een spits. Over het algemeen is zijn beste positie aan de linkerkant. Ik zeg niet dat hij Thierry Henry is, want je kunt spelers niet vergelijken, maar als ik de manier waarop ze denken en spelen, altijd naar het doel rennen en slim zijn in het zestienmetergebied, zie, begrijp ik waarom Gakpo een grote fan van Henry was.”

Gakpo wordt een doorslaand succes bij Liverpool

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik moet het nog maar zien..
289+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie