‘Totale bedrag dat Juventus aan Ajax betaalt voor De Ligt nóg hoger dan gedacht’

Foto: ‘Totale bedrag dat Juventus aan Ajax betaalt voor De Ligt nóg hoger dan gedacht’

Er wordt steeds meer duidelijk over de waarschijnlijke transfer van Matthijs de Ligt van Ajax naar Juventus. De Oude Dame ligt op poleposition om de centrumverdediger vast te leggen en vermoedelijk kunnen we snel witte rook zien.

Gaan alle lichten op groen, dan maken de Italianen in totaal 70 miljoen euro over op de rekening van de Amsterdammers. De Ligt kan zijn handtekening vervolgens onder een contract zetten ter waarde van 12 miljoen euro per seizoen plus een flink aantal bonussen. Ook heeft zaakwaarnemer Mino Raiola klaarblijkelijk bedongen dat de Ajacied een gelimiteerde afkoopsom in zijn verbintenis krijgt van ten minste 150 miljoen euro. De optie is variabel, maar op elk moment zal er méér betaald moeten worden dan die imposante geldsom.

UPDATE 23/06

Er lekken inmiddels steeds meer details over de aanstaande deal tussen Ajax en Juventus voor Matthijs de Ligt uit. Zo meldt TuttoSport nu dat het weet dat er geen 70, maar zelfs 76 miljoen euro wordt betaald door de Italianen. Tien miljoen daarvan bestaat uit prestatiebonussen, maar die zijn dermate ‘simpel’ dat die uiteindelijk vrijwel zeker behaald gaan worden door De Ligt in Turijn. De Ligt kan er zelf 12 miljoen euro per jaar gaan opstrijken en wordt daarmee na Cristiano Ronaldo (30 miljoen per jaar) de best betaalde speler van de club.

Moet Ajax een bod van 67 miljoen plus 10 miljoen aan bonussen accepteren?

  • Ja, doen
  • Nee, niet doen..
2116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie