Toornstra en Linssen verklaren mislopen Conference League-titel: ‘Hij heeft alles uit de kast gehaald’

Foto: Toornstra en Linssen verklaren mislopen Conference League-titel: ‘Hij heeft alles uit de kast gehaald’

Feyenoord verloor eerder dit jaar de Conference League-finale van AS Roma. Een nederlaag die nog altijd zeer doet bij de inmiddels vertrokken Jens Toornstra en Bryan Linssen. Beide oud-Feyenoorders stellen in een interview met het Algemeen Dagblad wel te weten waarom Roma met de beker aan de haal ging.

Linssen kwam in gesprek met het AD met een duidelijke conclusie. “AS Roma wint die avond omdat het José Mourinho als trainer heeft. Dat denk ik echt. In die ene wedstrijd heeft hij alles uit de kast gehaald. Als we Roma in de halve finale hadden gehad, hadden wij gewonnen. Over twee wedstrijden was het ze niet gelukt om van ons te winnen. Maar in Tirana, in één wedstrijd, lukte het wel.”

Theater Mourinho

Toornstra zag het net als Linssen vanaf de bank gebeuren. “Dat voortdurende theater van die gasten. Ik heb mij er zo aan geërgerd. Ik was daar heel erg mee bezig.” Ook Linssen had zich kapot geërgerd. “Zo erg dat ik hem vroeg om even een paar minuten stil te zijn. Hij zat maar te roepen.”

Toornstra zag een tafereel wat hij normaal gesproken nooit zag. “Het was zo niet Nederlands wat er gebeurde. Die gasten maken dat in de Serie A waarschijnlijk wekelijks mee. Ik vond het niets. Na afloop heb ik die jongens wel een hand gegeven. Rick Karsdorp ook, maar die gasten gingen feestvieren. Ik heb Rick daarna niet meer gesproken. Ik dacht dat hij een goede band met Mourinho had, maar dat is wel voorbij, las ik laatst.”

Denk jij dat Feyenoord dit seizoen de Europa League wint?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat gaat ze niet lukken
978+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie