“Terug naar Ajax? Wie weet, ooit”

Foto: “Terug naar Ajax? Wie weet, ooit”

Vanavond speelt Ajax tegen Willem II. De TIlburgers verkeren in een dramatische vorm – de laatste overwinning dateert al weer van september -, afgelopen weekend was ook Go Ahead Eagles (0-1) te sterk. Toch klinkt Ché Nunnely in gesprek met Ajax Showtime vrolijk.

“Ik kan me er altijd wel overheen zetten. Het is natuurlijk niet leuk, maar we gaan weer door”, legt de aanvaller uit. Nunnely trok in 2019 naar Willem II, waar zijn contract na dit seizoen afloopt. “Het is nu het laatste seizoen dat ik hier speel. Ik denk dat ik ben gegroeid in een hoop dingen. Je gaat natuurlijk ook op jezelf wonen. Je bent ver van huis, want ik kom uit Almere. Ook in mijn spel word ik meer volwassen. Persoonlijk gaat het dus goed.”

Genieten van de opponent

Nunnely speelde zelf jarenlang bij Ajax en volgt de opponent van morgenavond nog op de voet. Zo ook tijdens Sparta-uit (0-1). “Het was een wedstrijd waarvan je in slaap kon vallen, maar Ajax won wel. Uiteindelijk vergeet je deze wedstrijd als Ajax-supporter, maar je hebt wel drie punten.”

Ook in de Champions League wint Ajax telkens, tot blijdschap bij Nunnely. “Het is altijd leuk om te zien. Als Ajax in de Champions League speelt, ben je natuurlijk gewoon voor Ajax. Al ben je niet voor Ajax, dan kun je alsnog applaus geven voor hoe ze het doen. Gewoon voor het Nederlands voetbal. Omdat ik een verleden heb bij Ajax, is het nog wel anders om te kijken.”

Morgen wacht dus de ontmoeting met zijn oude liefde. “De kracht van Ajax is het teamspel. Je hebt individuele kwaliteiten die het verschil kunnen maken, maar het collectief presteert supergoed. Ajax valt wel heel veel aan, dus in de omschakeling kun je Ajax met snelle spelers misschien pijnigen.”

Terugkeer bij Ajax?

Ziet hij zichzelf in de toekomst nog wel eens terugkeren bij Ajax? “Het is niet zo dat ik echt nog hoop bij Ajax te komen spelen. Mijn carrière loopt gewoon anders en als Ajax in een later stadium weer op mijn pad komt, dan zou ik niet denken: daar speelde ik vroeger, dus ik ga er niet weer heen. Ik zou denken: Ajax is altijd mijn club geweest. Je weet hoe het kan lopen in de voetballerij. Je kunt overal terechtkomen, dus het is niet zo dat ik echt wacht tot ik weer bij Ajax terechtkom. Wie weet, ooit.”

Laat Ajax deze week punten liggen tegen Willem II? De odd voor een gelijkspelletje is 10.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Zie jij Nunnely ooit wel terugkeren bij Ajax?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie