‘Ten Hag wil meest ervaren United-speler slachtofferen’

Foto: ‘Ten Hag wil meest ervaren United-speler slachtofferen’

Erik ten Hag heeft zijn elftal bij Manchester United al aardig naar zijn hand mogen zetten, maar het allerliefst zou hij ook doelman David de Gea slachtofferen. Dat vermoedt oud-speler Gary Neville althans.

“We weten allemaal waar Ten Hag dit Manchester United naartoe wil leiden”, begint Neville in zijn eigen podcastshow. “Hij wil 75 procent balbezit, hij wil spelers die goed zijn aan de bal. De verdedigers en de keeper moeten ook sterk zijn aan de bal. Ik vermoed dat de carrière van De Gea bij Manchester United een kort leven beschoren is onder Ten Hag.”

De Gea keepte sinds zijn komst naar United al bijna vijfhonderd wedstrijden voor de club, maar deze zomer probeerde Ten Hag al onder meer Yann Sommer (Gladbach) en Kevin Trapp (Frankfurt) naar Old Trafford te lokken. Dat lukte niet.

Grootverdiener

Neville vervolgt: “Ten Hag is erop gebrand om zijn filosofie door te voeren en vanuit de verdediging op te bouwen. Hij wil de riskante passes zien richting het middenveld die Ederson regelmatig verstuurt bij Manchester City. Bij hem zien we die niet meer als riskant, omdat ze het zo goed uitvoeren. Dat is waar Ten Hag naar streeft.”

Overigens verdient De Gea na Cristiano Ronaldo het meest van de hele selectie. Omdat Ten Hag en de clubleiding willen gaan snijden in de salariskosten, zou het zomaar kunnen dat de Spaanse goalie komende winter of zomer moet vertrekken bij The Mancunians.

TIP: Pak 1.98x je inleg bij een zege van United op Everton!

De Gea komt tekort voor niveau Utd

  • Eens
  • Oneens
171+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie