Ten Hag vol lof over Frenkie en ziet invloeden Cruijff in Barça-elftal

Foto: Ten Hag vol lof over Frenkie en ziet invloeden Cruijff in Barça-elftal

Erik ten Hag kijkt uit naar het weerzien met zijn oude pupil Frenkie de Jong bij het treffen tussen FC Barcelona en Manchester United. De manager geeft hoog op van de Catalanen, waarbij hij in het team invloeden van Johan Cruijff terugziet.

“Ik denk dat deze clubs allebei eigenlijk de ambitie hebben om in de Champions League te spelen en daar ook nog impact te hebben”, aldus Ten Hag op de persconferentie woensdag. Dat het treffen in de Europa League plaatsvindt doet er niet aan af dat het een prachtig affiche is. “Het liefst hadden we daar pakweg de halve finale gehaald en tegen Barça gespeeld. De realiteit is echter dat we elkaar hier treffen. Dat onderstreept dat beide clubs een reset nodig hebben gehad.”

Ten Hag is benieuwd hoe zijn ploeg zich kan verhouden met de koploper van LaLiga. “Het is geweldig om elkaar morgenavond te treffen. Ik denk dat dat beide clubs ook vooruit zal helpen. Met zulke grote tests worden spelers beter. Barça is een moeilijke club om te managen, maar Xavi doet het geweldig. Ze spelen het beste voetbal in jaren. Je ziet de invloeden van Johan Cruijff weer terug in het spel van de club.”

Een groot verschil verwacht Ten Hag echter niet tussen de ploegen. “Wij spelen in de Premier League op een hoog, intens niveau. Maar wat ik denk, is dat LaLiga minimaal even goed is. Daar is het niveau ook hoog, is de intensiteit hoog en zijn de tegenstanders sterk. Ik denk dus dat de ploegen elkaar weinig zullen ontlopen.”

Weerzien met Frenkie

In Catalonië treft Ten Hag Frenkie de Jong, ze werkten eerder succesvol samen bij Ajax. Een poging om de Oranje-middenvelder naar Manchester te halen mislukte. “Frenkie is een ongelofelijk goede speler. Hij is een speler die elke club in de wereld beter maakt. Dat is omdat hij uniek is. Als je hem kan krijgen, moet je dat doen, omdat hij je team beter maakt.”

Heeft United goede kansen tegen Barça?

  • Echt wel
  • Nee, Barcelona duidelijk beter
141+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie