Ten Hag niet genomineerd voor Manager van het Seizoen, onbegrip United-fans

Foto: Ten Hag niet genomineerd voor Manager van het Seizoen, onbegrip United-fans

Erik ten Hag is in Engeland niet genomineerd voor de uitverkiezing van Manager van het Seizoen. Dit in tegenstelling tot Mikel Arteta, Roberto De Zerbi, Unai Emery, Pep Guardiola, Eddie Howe en Marco Silva. Veel fans van Manchester United hebben weinig begrip voor het negeren van Ten Hag.

Zes andere manager krijgen de voorkeur

Ten Hag stapte afgelopen zomer in bij United, dat snakte naar successen. Onder de vorige managers Ralf Rangnick en Ole Gunnar Solksjaer waren de resultaten ronduit teleurstellend. Na een stroeve start kreeg de oud oefenmeester van Ajax het team aan de praat. Zo werd er met de League Cup de eerste prijs sinds 2017 gepakt. Daarnaast staat het in de FA Cup-finale tegen stadgenoot Manchester City. Met nog drie duels voor de boeg hebben The Mancunians het pakken van een Champions League-ticket in eigen hand.

Onbegrip in Manchester

Volgens de achterban van United meer dan genoeg redenen om Ten Hag in aanmerking te laten komen voor de titel Manager van het Seizoen, maar de Premier League besloot anders. Mark Goldbridge, presentator van supportersplatform The United Stand, snapt weinig van die beslissing. “Ten Hag heeft dit seizoen golf gespeeld, denk ik”, begon Goldbridge, die vervolgens de prestaties opsomde. “Hij begon met de slechtste United-selectie in de Premier League-geschiedenis, bereikte twee nationale bekerfinales, staat in de top vier en Wout Weghorst was drie maanden lang zijn enige fitte spits.”

Ten Hag won liefst 39 keer met United in 58 wedstrijden, waarmee hij grote managers in de geschiedenis van de club achter zich laat. Desondanks niet genoeg voor een nominatie van Manager van het Seizoen.

Wint Man United bij Bournemouth?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hoorde Ten Hag bij de genomineerde?

  • Ja, echt wel
  • Nee, vind ik niet
138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie