Tactische keuzes Van Gaal gekraakt: ‘Hij vermoordt je, dat bleek ook wel’

Foto: Tactische keuzes Van Gaal gekraakt: ‘Hij vermoordt je, dat bleek ook wel’

Sonny Silooy is niet onder de indruk geraakt van het Nederlands elftal op het WK in Qatar. De voormalig Ajax-speler vond dat Oranje te weinig heeft gedaan om Lionel Messi af te stoppen. Daarnaast zag Silooy een duidelijk verschil in mentaliteit tussen Argentinië en Oranje.

Silooy zegt in gesprek met De Telegraaf te begrijpen waarom Van Gaal voor een defensief systeem heeft gekozen. “Ik denk dat Van Gaal voor dit systeem heeft gekozen omdat de kwaliteiten ontbraken om het anders te doen.”

Oranje brengt te weinig

Toch zag Silooy dat Oranje wellicht beter voor een ander systeem had kunnen kiezen. “Oranje heeft de Argentijnen de laatste twintig minuten overlopen toen ze op de ouderwets Nederlandse manier speelden.” Daarnaast zag Silooy duidelijk nog een ander groot verschil. “Als je zag welke arbeid Argentinië leverde, dan gaven de Nederlandse internationals niet alles.”

Volgens Silooy had Nederland veel meer kunnen en moeten brengen. “Arbeid leveren om je taken uit te voeren, je maximaal geven om vrij te lopen, vuile meters te maken, terug te schakelen, bovenop je tegenstander te zitten, duels te winnen; ik heb het te weinig gezien.”

Ook had Van Gaal volgens Silooy beter ervoor kunnen kiezen om Messi persoonlijke mandekking te geven. “Als je, zoals Nederland deed, Messi drie, vier meter geeft, dan vermoordt hij je. Dat is gebleken. Misschien moeten we daar in de jeugdopleiding meer aandacht aan besteden.”

Wint Ajax met 0-2 van NEC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had Messi mandekking moeten krijgen?

  • Ja, dan hadden we een grotere kans gehad om te winnen
  • Nee, zijn klasse kan je gewoon niet afstoppen
1026+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie